Registrar-se
Recorda contrasenya

Política. dimecres, 20 de juliol de 2011, 17:30

Camps anuncia la seva dimissió com a president de la Generalitat valenciana

Assegura que abandona el seu càrrec al capdavant del govern valencià per no perjudicar Rajoy a les eleccions espanyoles · Es declara 'innocent' i titlla el cas dels vestits de 'gran mentida'

El president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa que dimiteix del seu càrrec com a conseqüència de la causa oberta contra ell en el cas Gürtel. Camps ha assegurat que ho ha fet com a sacrifici personal i polític per no ser "ni el més mínim obstacle" per a Mariano Rajoy i el PP a les properes eleccions espanyoles, perquè "Espanya necessita un gran líder i un gran projecte polític". El president valencià ha assegurat ser víctima d'una "gran mentida" en referència a les acusacions del cas dels vestits i ha proclamat la seva innocència més absoluta del delicte que se l'imputa, suborn impropi, per haver rebut vestits i regals entre 2005 i 2008. El PP espera que Camps decideixi sumar-se als altres tres imputats pel cas Gürtel i es declari culpable davant el Tribunal Superior de Justícia valencià de les acusacions de la fiscalia anticorrupció, amb la qual cosa s'evitaria el judici. Camps ha marxat titllant de "miserable" els que han criticat la seva gestió al capdavant del govern valencià.

 

Camps ha dit que "ofereixo el meu sacrifici a Espanya" i ha marxat assegurant que ho fa "amb la consciència tranquila i la sensació del deure acomplert". Camps ha dit que "la Comunitat Valenciana és el més gran del món" i que els valencians "són el millor territori i la millor comunitat autònoma d'Espanya" i també "la millor regió d'Europa": "Som els millors" ha conclòs.

 

Sobre la investigació judicial ha dit que "es demostrarà la seva inconsistència" i ha carregat contra la campanya "brutal" que ha dut a la "falsa acusació i imputació" en aquest sistema judicial.

 

Tot amb tot s'esperava que Camps es presentés al Tribunal Superior de Justícia valencià aquest dimecres al matí -segons havia confirmat ell mateix per telèfon- per declarar-se culpable de les acusacions, seguint així el camí que han fet l'exvicepresident de la Generalitat valenciana Víctor Campos i Rafael Betoret excap de l'equip de govern de la Conselleria de Turisme. A darrera hora però el president valencià no s'ha dirigit al tribunal i ha anunciat la roda de premsa on finalment ha dimitit en una roda de premsa feta majoritàriament en castellà. El govern valencià ha prohibit als periodistes fer preguntes i a les televisions retransmetre en directe la roda de premsa de la dimissió de Camps.

 

Si el darrer dels quatre imputats pel cas dels vestits, Ricardo Costa (exsecretari general del PP valencià), accepta declarar-se culpable, s'evitarà el judici, tal com vol el PP espanyol, que ha pressionat repetidament perquè així succeeixi. Camps però ha dit que ara té "les mans lliures" per "defensar-se de les acusacions", i que marxa amb "menys diners" dels que tenia quan va arribar al govern.

 

S'especula que els substituts al capdavant de l'executiu valencià podrien ser Alberto Fabra, alcalde de Castelló, o Paula Sánchez de León, actual vicepresidenta de la Generalitat.

Envia Corregeix

2243 lectures   58 comentaris

les notícies més...