Dimecres, 24 de agost de 2011 | 16:19
Vostè es troba a: Inici > Política >

Benach busca la cordialitat, però amb Ridao de número dos

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Apel·la a la "generositat" de Ridao
Benach busca la cordialitat, però amb Ridao de número dos
16/08/2011 17:26
9benach
L'ex president del Parlament, Ernest Benach (ERC), ha apostat aquest dimarts per que la candidatura d'ERC al Congrés estigui liderada pel professor universitari Alfred Bosch, acompanyat com a número dos per l'actual secretari general del partit, Joan Ridao.
En declaracions a Rac 1 recollides per Europa Press, ha justificat que seria la millor solució perquè ERC donés una imatge d'enteniment "i acord", una cosa que el dirigent independentista considera fonamental per al futur del partit.

"Bosch com a cap de llista per representar la renovació, però sense perdre el treball fet per Ridao a Madrid", ha argumentat Benach, que vol una candidatura de màxim consens per garantir la presència republicana al Congrés.

En aquest sentit, ha apel·lat a la "generositat i humilitat" de Ridao perquè accepti aquest paper, una cosa a la qual el secretari general sempre s'ha negat ja que la seva aposta passa per repetir com a cap de llista.

Fins ara tant Bosch com Ridao han demostrat la seva voluntat de liderar el partit en les generals, per la qual cosa la formació republicana haurà de decidir si convoca unes primàries o és el Consell Nacional del 3 de setembre el que es decideix per una de la dues candidatures.

Benach ha reconegut que celebrar unes primàries és un bon exercici de democràcia interna, però ha advertit que pot mostrar una imatge de debilitat del partit en ple procés de renovació.

Ridao sempre ha proclamat la seva voluntat de repetir al capdavant de la candidatura republicana al Congrés, malgrat que el futur president d'ERC, Oriol Junqueras, no ho veu amb bons ulls ja que prefereix a un perfil independent desvinculat dels fracassos electorals que ERC ha acumulat en les autonòmiques de 2010 i les municipals de 2011.

Benach, que recolza la candidatura de Junqueras a liderar ERC, considera que si el partit està immers en un període de renovació, aquesta també ha d'aconseguir la candidatura al Congrés i brindar la possibilitat de liderar-la a Bosch en detriment de Ridao.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1