Dimecres, 24 de agost de 2011 | 16:29
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

EL PREGÓ

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
ANDRÉS MADRID
EL PREGÓ
Andrés Madrid
22/08/2011 10:25
Amb aires resignats, un alcalde explica als seus veïns que s'ha vist obligat a donar el pregó de festes per no disposar de fons per pagar a un pregoner de luxe. A això hem arribat.

Tan arrelat està en el cervell dels edils la necessitat de gastar, a la babalà, els diners del contribuent que han convertit el pregó de festes en un acte sense substància en el qual una cort de famosos de tot pelatge es desparramen per l'Agost fent caixa.

El pregó de festes de qualsevol localitat hagués de ser honor per a aquells que anuncien als veïns els moments gojosos de qualsevol localitat i no assumpte d'aliens complimentats i pagats per molta fama que tinguin.

En alguns pobles de Castella, es procedeix a subhastar les camines del patró per tenir l'honor de passejar al sant en processó i seria infàmia contractar a un estrany per dur a terme tan alta missió. El pregó de festes hagués de sotmetre's al mateix ritu que, estic segur, a cada territori hi ha gents mereixedores d'animar al festeig als seus paisans amb més i millors qualitats que tant mercenari com cobra per això.

I el famós, segons el pelatge que gasti, a Telecinco o a fregir espàrrecs i guanyar-se la vida amb la suor del seu front, suposant que aquests il·lustres de mig pèl, suïn.
Martín
23/08/2011
Molt be, Josepa, estic totalment d'acord que no ha de costar-li res al que es desplaça.
Josepa Ribera Vallès
23/08/2011
he escrit i llegit varis pregons, per festes del meu poble. Mai s'em ha pagat per fer-ho, ja savia que els -famosos- el feien cobran, i moltes vegades s'els hi ha de donar escrit (aixo, s'em ha demanat que ho fes) perque es evident... que és la primera vegada que trepitjen el lloc o població a on van. Jo, també crec que la persona que llegeixi el pregó ha de ser algú que tingui algun carinyo o vinculació al lloc. Altre cosa és que se l'hi pagui un desplaçament (si la persona be de fora) apat o estada, si s'escau en el temps necessari, per l'activitat. Jo, que soc poetessa i faig lectures i tallers a on s'em demana, em conformo si estem en temps de crissi i economia dificil, que s'em posin mitjans per arribar, menjar o dormir, i que aquest sigui l'unic pagament que rebi, i molt a gust arribo a on fa falta!.
Martín
23/08/2011
Mai se m'havia ocorregut que es pagués per donar el pregó i menys als molts que estan folrrats que si cobren just per aquesta raó han de tributar el doble de tot el que guanyen a Hicenda. Jo vaig organitzar fa molts anys unes festes major i la persona que li vam demanar el pregó no va cobrar ni ningú s'el va imaginar. Proposo encara que ningú m'escolti i els responsables mirin al cel, que tots els que han cobrat en els últim 10 anys retornin els diners als Ajuntaments, que estan molt necessitats, i que a més als Gestors Culturals de cada Ajuntament, esten o no encara en el seu lloc de treball se li descompte del seu sou un importe igual per irresponsables i gestors dolents dels calers públics. Del mateix import serà la multa que tindran que pagar tots els polítics que han signat l'autorització dels seu pagament. QUIN MORRO que han tingut i tenen els que encara cobren per aquest motiu, desenmascarar-los és el que han de fer els veïns i posar una pancarta a la porta de casa seva.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1