Dimecres, 24 de agost de 2011 | 16:19
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Moody's rebaixa la qualificació del deute japonès

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Es basa en el seu elevat dèficit pressupostari
Moody's rebaixa la qualificació del deute japonès
24/08/2011 11:37
President de Japó
EuropaPress.- L'agència de qualificació crediticia Moody's ha rebaixat la nota del deute japonès a la categoria 'Aa3' basant-se en l'engruixat dèficit pressupostari del país asiàtic i en la seva excessiva acumulació de deute des de la recessió global de 2009.
"Molts factors fan difícil per a Japó desaccelerar el creixement del ràtio deute/PIB i per tant condueixen a aquesta acció de qualificació", recull el comunicat divulgat per Moody's.

No obstant això, l'agència considera que la nova nota atorgada al deute nipó és estable "donada la preferència dels inversors pels bons del Govern, que li permetran finançar el seu dèficit fiscal amb les menors taxes nominals existents a nivell global".

Aquesta decisió és el resultat de la revisió anunciada el passat 31 de maig, quan el deute japonès se situava en el graó 'Aa2', motivada per la feble resposta de les autoritats a l'inestable creixement econòmic del país.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1