Dimecres, 24 de agost de 2011 | 16:29
Vostè es troba a: Inici > Política >

No s'aclareixen

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Homs 'crida a la guerra' contra una Reforma Constitucional que Duran beneeix
No s'aclareixen
23/08/2011 13:24
9Duren i Lleida i Francesc Homs
La proposta de reforma constitucional de Zapatero, per establir un límit de dèficit, ha estat rebuda de manera molt diferent per dos importants membres de CiU. Mentre Duran i Lleida assegurava que comparteix l'"esperit" de la reforma, Francesc Homs l'ha criticat durament i ha cridat a un front de partits catalans si la mesura "atenta contra l'autogovern".
El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat que comparteix l'"esperit" de la reforma constitucional que poc abans ha proposat el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, encara que esperarà a conèixer "la lletra" per decidir si recolza o no la reforma.

Durant la seva intervenció en el ple del Congrés, Duran ha assegurat que no li ha sorprès la proposta de Zapatero perquè "no ve de noves", sinó que forma part del que s'està promovent i reforçant a Europa.

A més, posteriorment, ha avançat que ja havia parlat amb el Govern sobre aquesta mesura, encara que no directament amb Zapatero.

Homs, a la contra

Aquestes paraules de Duran contrasten amb les quals oferia al mateix temps el portaveu del Govern, Francesc Homs, qui ha estat molt crític amb la intenció del Govern i ha emplaçat a tots els partits catalans, i especialment al PSC, a mostrar el seu rebuig a una reforma constitucional que minvi l'autonomia fiscal de Catalunya.

En declaracions als periodistes abans d'impartir una conferència sobre sobirania fiscal a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que se celebra en Prada de Conflent (França), Homs ha assenyalat que "si el que plantegen Zapatero i Rajoy és carregar-se l'autonomia financera, davant aquesta iniciativa cal dir 'no' en majúscules i amb molta contundència".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1