RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
10/08/2011 12:31
PSC i ICV reeditarien l’Entesa al Senat mentre ERC no es mulla
Redacció
Plantar cara a les polítiques de retallades de CiU i combatre des de l’esquerra catalanista la dreta espanyola només es pot fer des de l’Entesa Catalana de Progrés, que formen PSC i ICV-EUiA i que des del 2000 comparteixen amb ERC candidatura al Senat. Així ho veu el portaveu del PSC, Miquel Iceta, que ha assegurat que el seu partit considera “bo” que les esquerres catalanistes i federalistes vagin juntes al Senat. En aquest sentit, Iceta, que en les últimes hores es postula com a futurible líder del PSC, ha anunciat que després de les vacances començarà a negociar amb els partits que formen part de l'actual Entesa per acordar un programa electoral conjunt. "Creiem que un programa que intenti transformar l'estat de les autonomies en un estat federal pot ser àmpliament compartit, i que la presència d'un grup clarament d'esquerres i, per tant, oposat a la involució autonòmica, econòmica i social que representa el PP pot ser molt assumit", ha explicat Iceta referint-se a la reedició d’una Entesa que va aconseguir 12 dels 16 senadors catalaans a les passades eleccions generals.

ICV ho té clar
Per la seva banda, el líder d'ICV, Joan Herrera, ha opinat que seria "un error que l'esquerra catalanista renunciés a un espai de representació al Senat" i a una veu pròpia en aquesta cambra. "Esperem que es reediti", ha afirmat Herrera, que ha assegurat que "no és sa renegar de tot el que s'ha fet al govern d'Entesa".

ERC dubta

Per part d'ERC, l'eurodiputat i pròxim president, Oriol Junqueras, no ha precisat si en la "geometria variable", la nova estratègia que aquest partit aprovarà en el congrés de l'1 d'octubre, hi ha la possibilitat de reeditar el grup de l'Entesa. Junqueras, però, sí que ha indicat que "ERC defensarà Catalunya a tot arreu, i també a Madrid", i que els futurs pactes sempre estaran condicionats a la pregunta de "per què vam pactar i no a la de amb qui ho fem”, de manera que" buscarà acords amb qui anteposi els interessos dels catalans a altres consideracions".
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosfera
3Veure i / o afegir comentaris
miquelscp:Amb el PSC mai més ni un sol catalanista hi pot pactar absolu... Isidre:El malgovern tripartit no es reeditarà mai...si no suma!. Cal qu...
miquelscp
15 16:05:53/08/2011
Amb el PSC mai més ni un sol catalanista hi pot pactar absolutament res. Són la gent més anacrònica de la Història de la Humanitat. Encara a dia d'avui plantegen federar-se amb Ceuta i Melilla, mentre la UE fa aigues i el Món va a la deriva. L'esquerra europea serà europeista i treballarà per la unió política europea (que implica que els actuals Estats es quedin sense Ministeris de defensa,d'economia,d'exteriors) i que en el cas espanyol la resta de ministeris desapareguin a favor de Catalunya,Euskadi.La nova espanya serà una nació de veritat (sense Catalunya,per fi!) i podran mantenir-se com Estat de proximitat.Però d'Estat al Món,és Europa i només Europa qui pot incidir democràticament en les reformes mundials necessàries per exigir l'aplicació dels drets humans,la defensa del planeta i el control de l'economia. O sigui: el PSC és un partit que està a les antípodes del progrés.
Isidre
11 10:15:05/08/2011
El malgovern tripartit no es reeditarà mai...si no suma!. Cal que els electors ho tinguem ben present.
Antoni Ferret
10 19:56:59/08/2011
Molt bé, que es reediti.
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | EconomiaDigital.cat | CulturaiOci.com | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS per Bab Soft
elDebat.cat