Dijous, 25 de agost de 2011 | 16:13
Vostè es troba a: Inici > Política >

Iniciativa busca suports per a un referèndum de la Reforma Constitucional

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Herrera es pregunta "¿a qui li fa por que la gent pugui votar?"
Iniciativa busca suports per a un referèndum de la Reforma Constitucional
25/08/2011 13:11
9Joan Herrera calmi ICV, al costat de N.Buenaventura i J.J.Nuet
ICV-EUiA enviarà una carta a tots els diputats del Congrés i a tots els senadors per impulsar "un manifest de forces polítiques i organitzacions socials" que serveixi per forçar la convocatòria d'un referèndum sobre la reforma constitucional, i ha destacat que socialistes i CiU són claus per aconseguir-ho.
"¿A qui li fa por que la gent pugui votar? El que demanem des de molts racons és que simplement es pugui votar en referèndum. Estem molt prop d'aconseguir-ho", ha assegurat aquest dijous en roda de premsa el dirigent ecosocialista Joan Herrera.

S'ha dirigit especialment als 10 diputats de CiU al Congrés, als diputats "mínimament d'esquerres" del PSOE, i als 25 parlamentaris del PSC a la cambra baixa.

Ha recordat que el concurs dels diputats de CiU i del PSC és clau per aconseguir els 35 diputats necessaris perquè el Congrés imposi un referèndum com a condició indispensable per aprovar la reforma que ha proposat el Govern amb l'aval del PP.

Herrera demanarà reunions amb el president de la Generalitat i capdavanter de CiU, Artur Mas, i amb l'ex president català i líder del PSC, José Montilla, per explorar els seus posicionaments, i ha avisat a la federació que, si no recolza el referèndum, demostrarà que li importen més els mercats que l'autogovern i les necessitats dels catalans.

Des de la files ecosocialistes argumenten que la celebració d'un referèndum permetria el debat polític i la reflexió necessària per convèncer a la ciutadania que la reforma és un "cop d'estat financer" per perpetuar polítiques econòmiques neoliberals.

Herrera ha assegurat que estan a les portes d'aconseguir el 10 per cent de diputats o senadors per forçar la consulta, per la qual cosa ha demanat a tots els seus partidaris que posin "tota la carn en l'asador" per aconseguir-ho.

Sense sintonia amb el PNB

Herrera no ha sintonitzat amb la proposta del PNB d'introduir el dret a l'autodeterminació en la Carta Magna aprofitant la reforma, ja que ha considerat que del que es tracta ara és de parar les modificacions que vol introduir PSOE i PP i de forçar una consulta.

Els ecosocialistes, el partit dels quals veu amb bons ulls el dret d'autodeterminació, consideren "poc seria" una reforma constitucional a dos mesos d'unes eleccions, per la qual cosa focalitzaran els seus esforços a oposar-se a les intencions del Govern i no a introduir els canvis a la norma amb els quals sempre han somiat.

"¿Fem política o fem jocs malabars?" ha preguntat Herrera als nacionalistes, descartant així que el seu partit aposti ara per fer campanya pels canvis sobre el Senat, l'estructura territorial de l'Estat o la monarquia que sempre ha defensat per a la Carta Magna.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1