Dijous, 25 de agost de 2011 | 16:17
Vostè es troba a: Inici > Política >

Valenciano veu "relativament greus" els dubtes en el PSOE sobre la reforma constitucional

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Preveu que tots els diputats la compartiran quan estigui acabada
Valenciano veu "relativament greus" els dubtes en el PSOE sobre la reforma constitucional
25/08/2011 10:54
9elena-valencià
La coordinadora del Comitè Electoral del PSOE, Elena Valenciano, ha tractat aquest dijous de minimitzar les discrepàncies internes que han sorgit entorn de la reforma de la Constitució i ha explicat que el PSOE és un partit que debat obertament, però preveu que quan la reforma estigui definitivament acordada, tots els socialistes la compartiran.
"Que surtin discrepantes amb aquesta qüestió és relativament greu en la mesura en què és comprensible que hi hagi un debat sobre això i el PSOE és un partit que debat i a més debat obertament. En aquesta mesura, la gent té una certa dificultat per comprendre-la, fins i tot per compartir-la, però crec que quan estigui acordat ho compartiran", ha assenyalat Valenciano en declaracions a RNE recollides per Europa Press.

Per això, la dirigent socialista ha aprofitat per demanar "una mica de prudència i paciència" a tots els diputats que han mostrat la seva oposició a la reforma fins que aquesta quedi ben definida després de la negociació que estan duent a terme els grups parlamentaris.

"Entenc que hi hagi molts companys que tinguin dificultats per veure-ho, que sigui una decisió que els afecti, que els resulti difícil", ha assenyalat Valenciano, qui ha subratllat que no li ha sorprès que un d'aquests diputats discrepants sigui l'ex capdavanter de CCOO Antonio Gutiérrez, ja que "no és la primera vegada que discrepa d'algunes de les mesures dures que hi ha hagut que adoptar aquests anys".

La dirigent socialista ha justificat aquestes postures dins del PSOE per ser "un partit que debat obertament" i que té "veus plurals, diferents personalitats", encara que ha volgut diferenciar aquestes discrepàncies del suport al candidat a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba. "No té res a veure amb el nostre candidat i projecte, que en aquests moments és recolzat per la totalitat del partit", ha assegurat.

Valenciano ha remarcat que la reforma de la Constitució per fixar un sostre de dèficit i deute pretén "garantir en el futur estabilitat en els comptes i enviar un missatge que doni seguretat i garanties a aquells que han d'ajudar" a Espanya i comprar el seu deute sobirà.

Rubalcaba treballa "molt directament"

Valenciano ha confirmat que Rubalcaba està "treballant molt directament amb els negociadors per tractar d'establir els límits" en el canvi constitucional, així com per "intentar que s'ampliï el consens" a altres grups parlamentaris i "no sigui només una decisió que s'adopti entre PP i PSOE".

També ha recordat el que va dir el dimecres el propi candidat socialista, quan va explicar que la reforma s'inclourà una "fórmula flexible" que permeti a les administracions públiques afrontar les situacions de major dificultat econòmica.

A més, ha subratllat que una de les possibilitats que estan barrejant els negociadors és que la reforma no inclogui explícitament una xifra exacta de límit de dèficit i deute, sinó que aquest punt es desenvolupi "més a poc a poc" després.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1