Divendres, 26 de agost de 2011 | 15:58
Vostè es troba a: Inici > Política >

Duran s'afegeix a Herrera i demana un referèndum, el 20N

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Nadal assenyala que el PSC decidirà dilluns el seu posicionament
Duran s'afegeix a Herrera i demana un referèndum, el 20N
26/08/2011 13:56
9Joaquim Nadal i Josep Antoni Duren i Lleida
Redacció/agencies.- El líder d'UDC i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha instat a PP i PSOE a fer possible que en el dia de les eleccions, el 20 de novembre, se celebri també un referèndum per aprovar la reforma de la Constitució. Per la seva banda, el PSC dubta si recolzar la reforma.
En la seva carta-web setmanal a la militància d'UDC recollida per Europa Press, suggereix que el referèndum podria fer-se el mateix 20 de novembre i no tindria cap cost complementari per a les arques públiques.

"Sincerament, crec que el PSOE i el PP l'hi han de prendre molt seriosament i mesurar si ha de fer-se un referèndum", ha afegit, unint-se així a la petició del líder d'Iniciativa per Catalunya, Joan Herrera, qui havia demanat suport convergent per forçar la consutla popular.

Duran ha llançat crítiques a la posició que ha tingut el PSOE i concretament el seu candidat a la Presidència del Govern, Alfredo Pérez Rubalcaba: "¿No és el PSOE el que diu que se sent identificat amb el moviment dels indignats? ¿No és Rubalcaba qui parla de l'escó 351 i donar veu a la gent?".

"¿Quin sentit té que es reformi la Llei Fonamental, com és la Constitució, a corre-cuita i al marge dels ciutadans?", s'ha preguntat.

Duran ha confirmat que la reforma la considerarà acceptable si dóna "flexibilitat" i manté l'autonomia financera de les comunitats autònomes.

Nadal evita recolzar la reforma i afirma que el PSC ho decidirà dilluns

El líder del PSC en el Parlament, Joaquim Nadal, ha evitat aquest divendres recolzar la reforma constitucional i ha anunciat que el seu partit no decidirà la seva posició fins a l'Executiva que celebrarà dilluns. Les declaracions de Nadal arriben solament un dia després que el primer secretari del PSC, José Montilla, avalés la reforma encara que no de "forma entusiasta".

En declaracions als mitjans en els passadissos de la Cambra, Nadal ha argumentat que els socialistes catalans no es poden pronunciar taxativament fins a saber-se "el detall total de l'acord i els detalls de la negociació amb els altres partits".

"Haurem d'avaluar exactament d'on ve la decisió, qui proposa i qui imposa les circumstàncies", ha sentenciat.

Malgrat això, ha avançat que l'acord és "millor del que s'havia insinuat inicialment" perquè és més genèric i evita fixar limitacions pressupostàries precises en la Carta Magna.

Ha qualificat d'insòlita i molt ràpida la reforma empresa per PSOE i PP, i, malgrat que ha comprès les circumstàncies que els han portat a prendre la decisió, ha avisat que el mètode per controlar el dèficit s'hagués pogut establir "perfectament" al marge de la Constitució.

Crítiques a Duran

Nadal ha avisat que és "difícilment compatible" el procés de reforma dissenyat per socialistes i populars amb la celebració d'un referèndum perquè els ciutadans avalin els canvis.

Així mateix, ha criticat que el paper adoptat pel líder de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, és el d'algú que solament aporta "ocurrències molt pròpies de qui es mou en la comoditat de no tenir responsabilitats directes de govern".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1