Divendres, 26 de agost de 2011 | 15:49
Vostè es troba a: Inici > Política >

PSOE i PP pacten limitar el dèficit al 0,4% mitjançant una Llei Orgànica

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Constitució comptarà amb un nou article, el 135
PSOE i PP pacten limitar el dèficit al 0,4% mitjançant una Llei Orgànica
26/08/2011 09:35
9reunion sabater rajoy
EuropaPress.- El PSOE i el PP han arribat a un acord sobre la inclusió d'un màxim de dèficit en la Constitució, que finalment no comptarà amb xifres. El límit serà regulat per una Llei Orgànica a la qual es refereix el nou article de la llei marcial espanyola, el 135.
"El PSOE i el PP entenen que és oportú en aquest moment polític asseure ja les bases d'un acord sobre la Llei Orgànica al fet que es refereix l'article 135 de la Constitució Espanyola, que ha de ser aprovada amb urgència abans del 20 de juny de 2012", assenyala el document.

Segons l'acord pactat entre tots dos grups, la Llei Orgànica fixarà en un 0,4 per cent el dèficit estructural global màxim del conjunt de les administracions públiques a partir de l'any 2020.

Aquest límit es distribuirà de la següent manera: el dèficit estructural en què podrà incórrer l'Estat no superarà el 0,26 per cent del PIB nacional, mentre que les Comunitats Autònomes no podran superar el 0,14 per cent del seu PIB. Per la seva banda, les entitats locals hauran de presentar equilibri pressupostari.

"La Llei Orgànica establirà els criteris per a la reducció progressiva del nivell de deute, d'acord amb el valor de referència establert en el Tractat de Funcionament de la Unió Europea, amb l'objectiu d'aconseguir en 2020 el límit contemplat en l'article 135", resa el comunicat.

Els límits presentats podran ser objecte de revisió en 2015 i 2018 a iniciativa de qualsevol de les parts que subscriuen aquest acord.

"A l'efecte del contingut de la citada Llei Orgànica, s'entendrà per saldo estructural aquell que es deriva de no considerar els riscos de les despeses públiques relacionades amb les expansions i recessions normals en els cicles econòmics, garantint així la sostenibilitat a llarg termini dels serveis públics fonamentals", agrega el text.

D'aquesta manera, tots dos grups parlamentaris -a l'empara de l'establert en els articles 166 i 167 de la Constitució Espanyola i en l'article 146.1 del Reglament de la Cambra- es dirigeixen a la taula del Congrés dels Diputats per presentar la proposició de reforma constitucional.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1