Banner
Banner
Banner
format impressió |  contrast  

CCOO de Catalunya

Identificació
Usuari/a Password

què és això?
Idiomes


Cercador  

ccoo de catalunya
via laietana, 16
08003 barcelona
telèfon 934.812.700
Fax. 933.151.724
conc@ccoo.cat
com accedir-hi?

 

 

foto edifici CCOO de Catalunya

El diferencial d'inflació amb la zona euro augmenta i empitjora la competitivitat de les empreses exportadores

CCOO alerta que l'IPC manté unes taxes molt elevades que perjudiquen la capacitat de compra de les persones, especialment les que tenen rendes i salaris baixos


Foto A escala estatal, l’índex de preus de consum (IPC) del mes de juliol disminueix 1 dècima fins a situar-se al 3’1% de taxa interanual, disminució motivada per la baixada de preus dels serveis telefònics i del manteniment i reparació d’automòbils que han compensat l’increment del preu del petroli que va augmentar durant el mes de juliol.

La inflació subjacent, és a dir, l’estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, es redueix 1 dècima fins a situar-se a l’1,6% per la reducció del consum, que indica l’efecte que continua tenint la crisi en les despeses familiars.

A Catalunya, amb una taxa interanual del 3,2%, l'IPC es redueix 1 dècima i es manté per sobre de l’indicador estatal pel diferencial de preus en transport i educació a causa del major pes dels centres concertats que a la resta de l’Estat, fet que encareix els costos d’aquests serveis.

L’IPC harmonitzat augmenta la distància amb la mitjana europea, que és del 2’5%, fet que repercuteix en negatiu en la competitivitat de les empreses pel que fa a l’exportació dels seus productes i pot perjudicar encara més la recuperació de la nostra economia.

La inflació alta perjudica especialment els treballadors i treballadores i les persones amb rendes baixes i pensionistes i posa en evidència el desequilibri en el repartiment dels costos de la crisi.

Les taxes elevades de la inflació no es deuen als costos salarials i, per tant, fan totalment necessàries les clàusules de revisió salarial dels convenis col·lectius que garanteixen el poder de compra dels salaris quan augmenten els preus per sobre dels increments pactats. Les retallades i congelacions salarials situen més lluny la sortida de la crisi, afecten el consum i són inútils per incrementar la competitivitat del país, que s’ha de millorar amb més formació i innovació a les empreses.

En aquest escenari CCOO de Catalunya alerta que la política de retallades i privatitzacions del Govern de la Generalitat pot fer augmentar la inflació a Catalunya i posar més dificultats a la capacitat de compra de la població, en especial les persones amb rendes més baixes.

Feu clic per veure el vídeo amb les declaracions de Crisitina Faciaben, secretària de Socioeconomia de CCOO de Catalunya, en relació amb les dades de l'IPC de juliol 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 12 d’agost de 2011





Compartir a:
12/08/2011



Afilia't





El bloc d'en Joan Carles Gallego





© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI