Redacció osona.com | Actualitzat el 26/08/2011 a les 18:43h

Balenyà demana poder canviar el projecte de l’escola

La intenció passa per traslladar el Centre Obert la Quitxalla cap a l’actual menjador escolar.

Anna Magem i Jordi Moltó, acompanyats d'alguns regidors del consistori, aquest dijous a Balenyà. Foto: Ajuntament de Balenyà

L’alcaldessa de Balenyà, Anna Magem, va aprofitar la primera visita oficial del delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, per demanar-li una modificació del projecte de la nova escola pública del poble. L’objectiu, va explicar al delegat, és poder deslocalitzar el Centre Obert La Quitxalla, que ha complert els 20 anys, cap a l’actual ubicació del menjador escolar, al costat de les cases dels mestres de l’escola Joan XXIII. El problema és que en el projecte aprovat aquest menjador no es contempla i, per això, l’alcaldessa va demanar a Moltó que es pogués modificar el projecte i conservar l’espai.

Segons va explicar l’alcaldessa al final de la visita “les actuals instal•lacions de La Quitxalla a la casa dels mestres són petites i l’edifici de l’actual menjador ofereix un bon espai per poder-hi disposar d’unes bones instal•lacions”.

Aquest va ser el punt principal de la visita del Moltó aquest dijous, que va arribar a les 11:15 h a l’Ajuntament, on el van rebre l’alcaldessa i els regidors Antoni Mas, Josep Sallent, Ramon Roig i Manel Flores. La primera mitja hora de la visita va servir per poder ensenyar-li l’edifici, de l’estudi Miralles-Pinós, i mostrar-li els diversos problemes de manteniment que aquest comporta. Després de la visita, la reunió del delegat amb els membres del consistori va durar 45 minuts, on a part de la modificació del projecte de l’escola, es van plantejar altres aspectes. Entre aquests, Moltó va explicar que es pot demanar alguna ajuda per reconstruir la caseta de la policia local, totalment afectada per l’incendi del passat dia 20 d’agost. Magem també va plantejar a Moltó la necessitat d’agilitzar el cobrament d’algunes partides endarrerides per la Generalitat, “que hipotequen les arques municipals” –va explicar– i poder canviar la destinació d’una subvenció, per poder sufragar les despeses extres de la nova llar d’infants El Roc Petit, que entrarà en funcionament aquest setembre.

Jordi Moltó va assegurar que en aquesta situació de crisi econòmica “caldrà col•laborar amb la Diputació i optimitzar els recursos; hi haurà d’haver relació institucional”. A més a més, va demanar “no posposar coses per l’any vinent, ja que els temps no són bons”. És a dir, que el què es pugui fer amb els recursos actuals, no depengui dels futurs que poden venir.


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Vic
dissabte
13°C  27°C
diumenge
11°C  28°C
dilluns
18°C  28°C
Enquesta
La crisi afecta les vostres vacances?
      Vots emesos: 118
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: L’aristocràcia espanyola aterra a Osona

L’aristocràcia espanyola aterra a Osona

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: