Europa press

Logo ep

Líbia.- Els rebels estimen que prendran la ciutat de Gaddafi en 10 dies, però no saben on és l'autòcrata

13:0328.08.2011

BENGHAZI, 28 (Reuters/EP)

Els comandants rebels libis creuen que Sirte, la ciutat natal de Gaddafi, estarà sota el seu control en un termini mínim de 10 dies, però la cúpula política dels insurgents encara no disposa d'informació concreta sobre el parador del coronel, sobre qui hi ha tota mena d'especulacions.

El comandant rebel, el coronel Salem Mufta al-Refaidy, ha explicat que les seves tropes avancen cap a la ciutat des de l'est i l'oest, i que ja estan intentant negociar la rendició de la ciutat per evitar l'enfrontament directe, que d'altra banda no pensen defugir.

"El nostre objectiu no és el vessament de sang, sinó l'alliberament. No volem més sang, especialment la dels civils, nens, ancians i dones, però ja no podem fer marxa enrere", ha explicat el coronel.

Mentrestant, els rebels intenten trobar el parador exacte de Gaddafi, de qui s'ha dit els últims dies que podria estar preparant la seva fugida a Algèria. El Consell Nacional de Transició, òrgan polític de la insurgència, sí que ha assegurat que no s'està negociant amb els elements pròxims a l'autòcrata, i ha desmentit les informacions que asseguraven el contrari.

"No s'està dialogant amb Gaddafi", ha declarat l'oficial rebel encarregat de Finances i Petroli, Ali Tarhuni, després que l'agència Associated PRESS esmentada per Reuters assegurés que el portaveu rebel Musa Ibrahim havia anunciat l'inici de negociacions amb el règim per crear un Govern de transició.

Tarhuni ha afirmat que l'única sortida de Gaddafi passa per la rendició. "Si (Gaddafi) vol lliurar-se, negociarem i el capturarem".[FIN]

Cercador

Últimes notícies