Diumenge, 28 de agost de 2011 | 15:21
Vostè es troba a: Inici > Política >

Iran concedeix l'amnistia a un centenar d'empresonats

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
No inclou als dos nord-americans condemnats per espionatge
Iran concedeix l'amnistia a un centenar d'empresonats
Política 28/08/2011 12:05
El líder suprem d'Iran, l'aiatol·là Ali Jamenei, ha ordenat el perdó de 100 presoners detinguts per motius de "seguretat", inclosos alguns involucrats en les tibants protestes de juny del 2009 contra la polèmica reelecció de l'actual president, Mahmud Ahmadineyad. Entre els amnistiats no estan inicialment els dos nord-americans condemnats la setmana passada per espionatge.
amnistiairan
La decisió, de la qual va informar l'agència de notícies semioficial Mehr, sembla haver estat calculada perquè coincideixi amb el sagrat mes musulmà del Ramadà, en els seus últims dies, quan en algunes ocasions els presoners són alliberats per compassió.

Setanta dels 100 haurien de ser alliberats immediatament. Els altres han vist les seves sentències reduïdes o suspeses. "Basat en un acord del líder suprem (aiatol·là Ali Jamenei), 100 presoners acusats de crims contra la seguretat han rebut una amnistia. Alguns d'ells van estar involucrats en la sedició posterior a l'elecció fa dos anys", ha comunicat l'agència Mehr.

L'informe no sembla incloure als dos nord-americans que van ser condemnats a vuit anys de presó per espionatge, després de creuar la frontera des de l'Iraq, on van dir que estaven d'excursió.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1