Salvador Cot | Actualitzat el 27/08/2011 a les 22:13h

Ha mort un Home

Heribert Barrera era un polític d'una altra època. Concretament, d'un temps en el qual ningú no pensava que els partits fossin un camí fàcil per obtenir un lloc de treball reconegut i ben pagat, sinó la forma d'acostar-se a la utopia i complir amb els ideals. Una guerra, un llarg exili i una transició ben poc democràtica li van modelar el caràcter. No era simpàtic, ni petonejava nens en les campanyes electorals. Tenia massa conviccions.

Com que mai no va esperar res de la política, era perfectament capaç d'anar contracorrent. Per això va abandonar el lideratge del seu partit, sense resistència, quan uns resultats negatius li ho van indicar. Era un republicà. Tant, que aquest estiu va oferir el seu aval a Carles Bonet perquè es pogués presentar a la presidència d'ERC, tot i discrepar profundament de l'estratègia que proposava.

Heribert Barrera no va fallar mai al seu país. I aquest és un país que falla molt.

Navega per les etiquetes

heribert barrera

COMENTARIS

+0
-0
ideals....i utopies
un, 28/08/2011 a les 15:21
Diu en Cot que el Barrera era un polític d'un altre temps, de quan els partits eren un mitjà per acostar-se a la utopia i complir amb els ideals... Bé, llegint els comentaris de l'ANDALUZ, trets del seu propi llibre, queden clar quins eren aquest ideals. Afortunadament (per a molts de nosaltres), ha traspassat sense veure acomplerts molts d'aquests ideals.
+0
-0
Al de l'altra perspectiva
Jordi B., 28/08/2011 a les 14:16
Efectivament. A tu i a molts altres com tu se'ls ha de blasmar i anorrear. Però no per andalús ni per dèbil mental, que també reconec en els teus escrit els símptomes. Sinó per haver-te girat contra la terra que et va acollir. Haver mossega't la mà que t'ha donat de menjar.
Mal que et pessi, el President Barrera ens repressenta a ltots. A la Catalunya que lluita per sortir-se'n. I que pesi a tu i molts altres com tu, finalment se'n sortirà.
+5
-2
Descontextualitzant com sempre
Anònim, 28/08/2011 a les 13:46
Al llibre de fa deu anys ell apostava per tal que Catalunya tingués el control de la seva pròpia política immigratòria; ja que l'estat espanyol (per incompetència o per mala fe) ha estat enviant cap aquí centenars d'autobusos plens impúnement d'immigrants, com la premsa ja ha informat diverses vegades. En cap moment va dir que havíem de deportar immigrants sinó posar un límit en la quantitat que pot arribar sense que es produeixin guetos, aules desbordades, desconeixement de la llengua catalana, mala integració, etc. Ara ja tots veiem que és el que està succeint.
+2
-6
OTRA PERSPECTIVA
ANDALUZ, 28/08/2011 a les 11:34
els andalusos, els negres, els debils mentals, per fi, els debils de tot el món, els no catalans de osona, girona, vic, urgell, tenim una altra perspectiva d'aquest personatge historico catalan...

de su propio libro, extraigo...

“A Amèrica els negres tenen un Coeficient Intel•lectual inferior als blancs”

“S’hauria d’esterilitzar als dèbils mentals d’origen genètic”

“Es més important salvar Catalunya que la democràcia”

“La immigració es la principal amenaça de Catalunya , varem aconseguir superar les onades d’andalusos, però ara el català està en perill. A mi m’agradaria una Catalunya com la de la República: sense immigrants”

“Ningú em convencerà que és millor una Rambla amb gent mestissa que una on tan sols hi passegi gent de la raça blanca”

“Quan Haider (líder neonazi austríac) diu que hi ha masses immigrants, no és racista, diu la veritat”

“No estic en contra de la pena de mort: s’hauria d’obrir aquest debat”

“Em mereix més respecte un assassí d’ETA que un delinqüent comú, ja que l’etarra mata per conviccions nobles, no per diners”

“Si hagués estat diputat hauria votat la llei d’Estrangeria del PP”

“Les onades migratòries son un pla per descatalanitzar Catalunya”

“La solució per l’atur es expulsar els immigrants que ens roben el treball”

“Jo no sóc racista ni xenòfob”.

+3
-0
Barrera
Anònim, 28/08/2011 a les 10:28
Un gran republica hi un gran independentista,gran ejempla d'onestitat.
Descansi amb pau
+3
-1
Un dia va dir
Bescanoní, 28/08/2011 a les 10:26
"la única manera d'aconseguir la independència és boicotejar sistemàticament la política espanyola"
Que s'ho apuntin
+15
-4
Fets i paraules
Josep-Maria, 28/08/2011 a les 01:13
El proppassat 9 de juliol, amb l'ajuntament de Barcelona i la Generalitat a les seves mans, CiU va imposar a la manifestació independentista un itinerari que l'amagava i va impedir que al final del recorregut hi hagués un lloc digne per als qui havien de parlar als manifestants. Heribert Barrera i Moisès Broggi –entre altres– van haver de fer-ho des de la plataforma elevadora d'una camioneta, plataforma que va trontollar en algun moment.
Això són fets. Les paraules dels dirigents de CiU sobre H. Barrera les sentirem o llegirem a partir de demà.
+37
-5
Un gran patriota
Guilleries, 28/08/2011 a les 00:45
Bon cop de falç, Heribert!!!
+42
-5
Tot un home.
Carles Viñals Casado, 27/08/2011 a les 23:40
"Quan en un país hi ha molts homes sense decòrum, hi ha d'haver uns pocs homes que duguin en sí mateixos el decòrum que manca als altres; aquests homes són sagrats." (José Martí, pare de la independència cubana.)

Descanseu en pau, Sr. Barrera. Catalunya és en deute amb vós.
+52
-7
Heribert Barrera era un home valent en un país de cobards
Catalan Honour, 27/08/2011 a les 23:26
Glòria Eterna,President

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: