Dilluns, 29 de agost de 2011 | 13:58
Vostè es troba a: Inici > Altres titulars >

L'alarma per l'huracà 'Irene' obliga a evacuar 370.000 persones a Nova York

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El cicló toca terra a Carolina del Nord
L'alarma per l'huracà 'Irene' obliga a evacuar 370.000 persones a Nova York
Altres titulars 27/08/2011 18:29
La costa est d'EUA i especialment la ciutat de Nova York es preparen per afrontar les envestides de l'huracà 'Irene', que ja ha tocat la costa de Carolina del Nord amb vents de gairebé 130 quilòmetres per hora, segons informa el Centre Nacional d'Huracans d'Estats Units. La sensació és de pànic i alarma, i l'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, ha donat ordre d'evacuació per 370.000 residents a les zones per sota del nivell del mar.
evacuacionny2
L'ajuntament ha ordenat evacuar a 370.00 persones. Durant el cap de setmana han tancat els aeroports, suspès els sistemes de transport públic i tancat ponts i túnels, a més de cancel·lar-se tots els espectacles. 'Irene', el cicló de categoria entre 1 i 2 que arribarà a Nova York aquesta nit amb pluges i vents de fins a 130 quilòmetres per hora, ha provocat una situació d'alarma sense precedents en una ciutat que només s'ha enfrontat altres quatre vegades a un huracà d'aquestes característiques en els últims 200 anys.

Mai abans els responsables de la ciutat havien pres mesures tan extremes davant un fenomen que rarament afecta a la costa aquest, però que davant l'arribada de 'Irene' ha obligat a prendre les màximes precaucions. En la memòria del país segueix viu el record de l'huracà 'Katrina' i la catàstrofe que va desencadenar al seu pas per Nova Orleáns en 2005.

Les autoritats aeroportuàries nord-americanes han confirmat el tancament de cinc aeroports de Nova York (els internacionals JFK, Newark Liberty i Stewart, així com LaGuardia i Teterboro) a causa de 'Irene' i, per tant, la cancel·lació de totes els vols entrants, tant internacionals com a nacionals.

El sotsdirector del Centre Nacional d'Huracans, Ed Rappaport, ha alertat en la cadena nord-americana CNN que, per la grandària i la força de l'huracà, 'Irene' serà "l'esdeveniment més important, potser, en 20 anys des d'un sistema tropical", ja que el seu desplaçament el realitzarà molt proper a la riba de la costa, algo anòmal en aquest tipus de tempestes tropicals.

Com a conseqüència, ha esgrimit Rappaport, "aquests fenòmens meteorològics, que sempre (...) són pitjors en l'est, es desenvoluparan aquesta vegada molt prop de les àrees metropolitanes". Així mateix, ha asseverat que 'Irene' assotarà el sud de New England, en el nord del país.

Aquesta àrea i la costa aquest nord-americà seran objecte de "forts vents i ones altes prop de l'epicentre de la tempesta".

El president nord-americà, Barack Obama, ha ampliat aquest dissabte l'estat d'emergència a causa de l'huracà 'Irene' als estats de Virgínia i Massachussetts, localitzats en la costa norest del país. L'alerta d'huracà abraça a Carolina del Nord, Massachusetts, les badies de Delaware i Chesapeake, així com per a Nova York, Long Island, la costa de Connecticut, Rhode Island, Martha's Vineyard i Nantucket.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1