Dilluns, 29 de agost de 2011 | 14:05
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Merkel i Sarkozy volen imposar un govern econòmic unitari en la UE

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
També aposten per legislar l'equilibri pressupostari
Merkel i Sarkozy volen imposar un govern econòmic unitari en la UE
16/08/2011 19:28
Angel Merkel i Nicolas Sarkozy molt amistosos
El president de França, Nicolas Sarkozy, i la canceller alemanya, Angela Merkel, han anunciat que proposaran a la resta de socis de la zona euro la creació d'un "veritable govern econòmic" comú, a més d'incloure en les respectives constitucions un límit de dèficit.
També han acordat proposar que els 17 països de la zona euro introdueixin en les seves respectives constitucions en l'estiu de 2012 "un objectiu per tornar a l'equilibri pressupostari" i sol·licitaran a més la imposició d'una nova taxa que gravi les transaccions financeres.

Així mateix, el president gal va anunciar en la roda de premsa posterior a la trobada de tots dos capdavanteres en L'Elisi que França i Alemanya pretenen aplicar a les empreses alemanyes i franceses a partir de 2013 un impost de societats comuna, com a demostració de la "convergència franc alemanya".

D'altra banda, els dos mandataris han acordat proposar als seus socis l'establiment d'una gobernanza comuna per a la zona euro que comprendria l'elecció per un període de dos anys i mitjà d'un president de l'eurozona, càrrec que en un primer moment reposaria sobre Herman Van Rompuy, actual president del Consell Europeu.

No obstant això, tal com s'havia avançat, tots dos líders van indicar que durant aquesta cimera no s'havia plantejat la qüestió dels 'eurobonos', sobre els quals el president gal va suggerir que "poden suposar la culminació de la integració", però no resulten interessants al principi de la mateixa.
Sarkozy i Merkel lloen les importants mesures preses per Espanya i Itàlia

Sarkozy i Angela Merkel han lloat la configuració que estan fent Espanya i Itàlia i van assegurar que aquestes mesures adoptades per ambdós països són "extremadament importants" per a la credibilitat de l'eurozona.

"Espanyols i italians estan fent un esforç que valorem i han pres decisions extremadament importants per a la credibilitat de la zona euro", ha indicat Sarkozy en la roda de premsa de l'Elisi.

Per la seva banda, la cancellera alemanya ha subratllat la necessitat de ser "solidaris" amb els països que estan "passant dificultats", però ha assegurat que aquests haurien de "fer esforços", i va posar com a exemple el paquet de mesures de retallada i increment d'impostos aprovat la passada setmana per Itàlia, amb el qual pretén retallar al voltant de 45.000 milions d'euros fins al 2013.
jwatrkqu
29/08/2011
2QjnDO rdkpynsdowhp
Augustina
29/08/2011
Stay ifnomaritve, San Diego, yeah boy!
antonio
17/08/2011
"a la fuerza ahorcan"; ahora que se estan dando cuenta que su "clienbtela" europea no puede consumir "sus" productos y "su PIB" estan fent figa; ahora se decantan por un gobierno europeo; mas vale tarde que nunca, aunque a estas alturas no se ve clara cual puede ser la solucion si no pasa por maniatar y encarcelar, si es preciso, a la banda de especuladores de esos clubs elitistas que hay por ahi.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1