Redacció osona.com | Actualitzat el 29/08/2011 a les 12:16h

Dol oficial a Vic per la mort d'Heribert Barrera

Tots els grups municipals han signat una declaració.

Capella ardent d'Heribert Barrera, aquest matí al Parlament de Catalunya. Foto: Adrià Costa

L'Ajuntament de Vic ha declarat que avui dilluns sigui dia de dol oficial a la ciutat per la mort de l'expresident del Parlament de Catalunya, Heribert Barrera. Tots els grups representants al consistori (CiU, ERC, PxC, CUP, PSC, ICV i SI) han signat una declaració institucional en què recorden la trajectòria del finat i en destaquen "l’austeritat en les formes i la insubornable defensa de les seves posicions, que sempre ha manifestat de manera clara, honesta, clarivident, amb energia i honestedat, ha comportat el respecte i consideració de la gran majoria de forces polítiques i del poble de Catalunya."


Declaració institucional

L’Ajuntament de Vic lamenta la mort del Molt Honorable President del Parlament de
Catalunya, senyor Heribert Barrera i Costa traspassat el passat dissabte a l’edat de 94 anys i fa arribar un sentit condol als seus familiars, amics i persones més properes.

El polític i científic Heribert Barrera i Costa, va néixer a Barcelona el dia 6 de Juliol de 1917, el seu pare era Martí Barrera, diputat al parlament republicà i conseller de la Generalitat. Heribert Barrera es va llicenciar en Química a Barcelona i després en Matemàtiques i Enginyeria Química a Montpeller i va iniciar la seva activitat política de molt jove: el 1934 va ingressar a la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya i l’any següent es va incorporar a les joventuts d’ERC.

Arrel del cop d’estat militar i durant la guerra va lluitar al front amb el bàndol republicà, i el 1952, després de 12 anys d’exili a França va tornar a Catalunya per reorganitzar de forma clandestina ERC, partit del qual va ser el seu màxim dirigent i secretari general el 1976 i el 1987 i que va presidir entre el 1989 i el 1995. Va ser diputat a les Corts Espanyoles entre 1977 i el 1980. Diputat al Parlament de Catalunya entre el 1980 i el 1988, del qual en va ser el seu President entre el 1980 i el 1984. Des de l’any 1991 fins el 1993, va ser eurodiputat.

Barrera, home de profundes conviccions, ha estat un referent en la defensa de la llibertat de Catalunya i en la millora de les condicions de vida de les catalanes i catalans. Lluitador antifranquista, republicà, rigorós i prolífic científic, activista cívic i professor en diversos àmbits, va ser un decidit defensor de la tornada del president Tarradellas de l’exili per tal de donar continuïtat i legitimitat històrica a la màxima institució nacional: La Generalitat de Catalunya.

L’austeritat en les formes i la insubornable defensa de les seves posicions, que sempre ha manifestat de manera clara, honesta, clarivident, amb energia i honestedat, ha comportat el respecte i consideració de la gran majoria de forces polítiques i del poble de Catalunya.

Les seves creences i trajectòria l’avalen de cara el futur com un gran patriota català.
L’Ajuntament de Vic fa pròpies les seves paraules pronunciades el dia 10 d’abril de 1980, en motiu del discurs d’investidura com a President del Parlament de Catalunya: “Tenim un nord: garantir la llibertat i el benestar dels catalans, recuperar per la nostra nació la sobirania perduda. Espero i confio que aquest parlament farà passes decisives vers aquest objectiu. Endavant, doncs; per Catalunya i a la feina !!”. Descansi en pau, President Barrera.

Josep M. Vila d’Abadal
Alcalde de Vic

Anna Erra (CiU), Josep Anglada (PxC), Georgina Rieradevall (CUP), Joan López i Carol (ERC), Jacint Raurell (PSC), Xavier Tornafoch (ICV-EUiA) i Iban Lapeira (SI).

Vic, 29 d’agost de 2011

Capella ardent d'Heribert Barrera, aquest matí al Parlament de Catalunya. Foto: Adrià Costa

Navega per les etiquetes

Ajuntament de VicHeribert Barrera

Referències a Internet

Heribert Barrera

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Vic
dilluns
14°C  29°C
dimarts
14°C  29°C
dimecres
19°C  29°C
Enquesta
La crisi afecta les vostres vacances?
      Vots emesos: 122
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: L’aristocràcia espanyola aterra a Osona

L’aristocràcia espanyola aterra a Osona

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: