Notícies

Dimarts  30.08.2011  06:00

El govern rebel libi demanarà a Algèria l'extradició dels familiars de Gaddafi

La muller i tres fills de Gaddafi deixen Líbia i arriben a Algèria, segons el Ministeri d'Afers Estrangers algerià

La muller del dirigent libi Muammar al-Gaddafi, Safia, i tres dels fills: Aixa, Hannibal i Mohammed, van entrar ahir a Algèria, segons Ministeri d'Afers Estrangers algerià. Tots quatre van atènyer la frontera a tres quarts de nou del matí, segons AFP. El ministeri va precisar en un comunicat, difós per l'agència estatal APS, que la informació s'havia tramès 'al secretari general de l'ONU i al president del Consell Nacional de Transició (CNT)'. Fa tres dies, recorda al-Jazira, el ministeri havia negat els rumors que Gaddafi era a Algèria.

Pel Consell Nacional de Transició libi és 'un acte d'agressió' que el govern algerià hagi acceptat els quatre familiars del dictador libi, i per això en demanarà l'extradició immediata.

El govern algerià no ha reconegut formalment el CNT com a govern legal de Líbia, però manté contactes constants amb els seus membres des de fa mesos.

Per altra banda, el fiscal en cap del Tribunal Penal Internacional (TPI), Luis Moreno-Ocampo, va afirmar que podria incorporar a la llista de criminals més cercats a Jamis Gaddafi, fill del dirigent libi i responsable d'una brigada de l'exèrcit que és acusada de la matança de desenes de civils abans de la sortida de Trípoli. El TPI ja va dictar l'ordre d'arrest contra Gaddafi, el seu fill Saif al-Islam i el cap del servei d'intel·ligència, Abdulah al-Senusi, per la pressumpta comissió de crims contra la humanitat en la repressió de la revolta contra el seu règim.

Algunes informacions no confirmades anunciaven ahir la mort de Jamis Gaddafi en un combat al sud de Trípoli. L'origen de la informació és un comandant rebel que explica que un helicòpter de l'OTAN hauria fet esclatar el cotxe tot-terreny blindat en que viatjava el fill de Muammar al-Gaddafi.