Dimarts, 30 de agost de 2011 | 15:24
Vostè es troba a: Inici > Política >

Els militants de SI aposten per anar a les generals si aconsegueixen una coalició

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Solidaritat ha celebrat un referèndum per Internet
Els militants de SI aposten per anar a les generals si aconsegueixen una coalició
29/08/2011 09:43
9uriel-bertran
EuropaPress.- Els militants i simpatitzants de SI han decidit, a través d'un referèndum per Internet convocat per la direcció, que el partit es present a les eleccions generals de novembre si aconsegueixen una coalició amb unes altres forces independentistes.
Les opcions que admetia la consulta interna, que s'ha tancat a les 23.59 hores d'aquest diumenge, eren quatre: presentar-se en coalició i si aquesta no fructifica no presentar-se (55%, 767 vots); no concórrer (34%, 472 vots); presentar-se en coalició i si no fructifica presentar-se en solitari (10%, 137 vots); i presentar-se en solitari (1%, 18 vots).

La decisió de les bases coincideix amb les preferències de la cúpula del partit ja que, recentment, el secretari general, Uriel Bertran, va indicar que no veia "massa clara" l'opció de presentar-se en solitari per l'elevat cost que suposa la campanya electoral en relació a les possibilitats d'aconseguir un escó.

La decisió presa per la militància a través de la consulta haurà de ser confirmada per l'Assemblea Nacional que SI celebrarà entre finals de setembre i principis d'octubre, un conclau en el qual també podran participar tots els afiliats que ho desitgin.

És el tercer referèndum intern que convoquen els independentistes, que també han preguntat a les seves bases per què posició adoptar en el reforma de l'Impost de Successions impulsada pel Govern --es van oposar-- i per si són favorables al tancament de les centrals nuclears --va guanyar el sí àmpliament--.

La cúpula del partit, liderada pels tres diputats en el Paralment --Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell-- es va comprometre a consultar a la militància tots els temes rellevants sobre els quals el partit no s'hagués posicionat al programa electoral amb el qual es va presentar en les autonòmiques.

Pendents d'ERC

SI està ara pendent del procés de renovació interna que travessa ERC i pel qual, entre altres temes, ha de decidir el seu cap de cartell per al Congrés, un lloc que es disputen el secretari general, Joan Ridao, i el professor universitari Alfred Bosch.

Bosch, igual que el futur president del partit, Oriol Junqueras, és partidari d'explorar possibles aliances independentistes de cara a les generals, mentre que Ridao, actual portaveu republicà en la Cambra baixa, sempre s'ha mostrat poc inclinat a formar fronts comuns.

A part de SI, també el líder de Reagrupament, Joan Carretero, ha mostrat la seva predisposició a arribar a un acord per formar una coalició independentista.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1