Dimarts, 30 de agost de 2011 | 15:07
Vostè es troba a: Inici > Economia >

L'FMI rebaixa la previsió de creixement a nivell mundial

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
EUA sofreix la major retallada en les expectatives de creixement
L'FMI rebaixa la previsió de creixement a nivell mundial
29/08/2011 19:04
Christine Lagarde, directora del FMI
EP.- El Fons Monetari Internacional (FMI) ha rebaixat la seva previsió de creixement de l'economia espanyola al 0,7% en 2011, una desena menys del previst prèviament, i a l'1,3% en 2012, tres dècimes menys de l'augurat anteriorment, en el marc d'una retallada generalitzada de les estimacions de creixement de la institució dirigida per Cristine Lagarde.
Segons reflecteix l'actualització de l'informi 'Perspectives econòmiques mundials' al que va tenir accés l'agència italiana Ansa i que es publicarà a finals de setembre a Washington, el FMI contempla una retallada d'una dècima de les previsions de creixement del PIB de l'eurozona en 2011, fins a l'1,9%, i de tres desenes l'any proper, fins a l'1,4%, i alerta del risc que la crisi "escapi al control dels polítics malgrat la forta resposta política adoptada".

Referent a això, la institució internacional subratlla que el Banc Central Europeu (BCE) compta amb marge suficient per relaxar la seva política monetària en el cas de persistir els riscos a la baixa sobre el creixement i li recomana continuar intervenint als mercats de deute per frenar la volatilitat.

Respecte als principals països de la zona euro, l'FMI ha rebaixat la previsió de creixement d'Itàlia al 0,8% en 2011 i al 0,7% en 2012, la qual cosa suposa una retallada de dues i sis dècimes, respectivament, mentre en el cas de França la rebaixa és de tres dècimes per a tots dos exercicis, quan espera una expansió de l'1,8% i de l'1,6%.

En el cas d'Alemanya, l'actualització de l'informe ratifica un creixement del PIB del 3,2% en 2011, però rebaixa quatre dècimes l'expectativa de 2012, fins a l'1,6%.

EUA sofreix la major retallada

Respecte a l'expansió de l'economia nord-americana, el FMI ha dut a terme la major retallada de les seves expectatives de creixement fins a l'1,6% aquest any, la qual cosa suposa nou dècimes menys, mentre que per 2012 la rebaixa és de set dècimes, fins al 2%.

De fet, el FMI adverteix que per a EUA "la primera prioritat és engegar un pla per reduir el dèficit a mitjà termini", mentre que confia que la Reserva Federal d'EUA "estigui preparada per adoptar noves mesures no convencionals de suport a l'economia".

D'aquesta manera, per al conjunt de l'economia mundial les previsions de creixement del FMI passen a ser del 4,2% aquest any i del 4,3% en 2012, la qual cosa implica una reducció d'una i dues dècimes, respectivament.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1