Dimarts, 30 de agost de 2011 | 15:22
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Milers de persones es manifesten en contra de la reforma constitucional

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"El poble també compta, ¡referèndum ja!"
Milers de persones es manifesten en contra de la reforma constitucional
29/08/2011 09:49
Manifestació de la Reforma Constitucional
Agència.- Els indignats s'han manifestat aquest diumenge a Madrid i altres ciutats d'Espanya amb motiu de l'acord al que han arribat el PSOE i el PP per realitzar una reforma en la Constitució Espanyola sobre el límit del dèficit i del deute públic.
Sota el lema 'El poble també compta, referèndum ja!' i 'No a aquesta reforma de la constitució', milers de persones s'han reunit a la capital espanyola convocats per Democràcia Real, Joventut sense futur i Acampada Sol per demanar que "escoltin al poble" a l'hora de reformar la Constitució.

Pablo Padilla, un dels portaveus de Joventut sense futur, ha denunciat que l'acord aconseguit pels "dos grans partits polítics" no fa més que "hipotecar a les noves generacions", i ha recordat que "no hi ha democràcia sense el poble".

"Estem aquí per dir-li als polítics que no es poden pactar cap reforma de la Constitució sense comptar amb el poble, i que es governi buscant polítiques socials", va declarar Padilla a Europa Press.

Uns altres dels convocants, el Moviment 15-M, ha recordat que la reforma constitucional "no estava al programa" del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i ha assenyalat que no pot tirar endavant "sense la consulta als ciutadans".

La marxa, que no tenia un recorregut previ fixat, ha començat sobre les 18:00 hores a Atocha i ha avançat pel Passeig de la Castellana rumb a la madrilenya plaça de Cibeles. Allí, un vianant ha increpat als manifestants per portar banderes de la República que li han respost amb crits de "respecte".

Al llarg del recorregut s'han pogut veure moltes pancartes fent esment el PSOE i al PP, i també als banquers, especialment al president del Banco Santander, Emilio Botín. A més, no han faltat els clàssics càntics dels indignats com "ho criden democràcia i no ho és" o "no ens representen".

La manifestació dels indignats ha conclòs en el lloc on va començar tota la reivindicació, la Porta del Sol, amb poca presència policial i cap altercat a la plaça.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1