Quico Sallés/Barcelona | Actualitzat el 30/08/2011 a les 11:56h

Que l'esperit de Bildu us acompanyi!

Presentat un manifest amb unes 1.400 adhesions per articular una candidatura formada per CiU, ERC, ICV, SI, RCat, CUP i DC, inspirada en la gran coalició basca

Impulsors del Manifest per la candidatura unitària independentista aquest matí a la presentació del document. Foto: Q.S./ND

"Vam començar el passat 30 de juliol amb tres-centes persones, sense fer bandera de cap militància, només com a base, i des de la xarxa social Facebook, i ara ja tenim 1.359 adhesions per esperonar una candidatura unitària independentista". Així explicava una de les signants del "Manifest candidatura unitària independentista catalana", Gemma Ferrer, el document que promou una llista unitària independentista per concórrer a les eleccions espanyoles del 20 de novembre, presentat aquest matí a Barcelona.

Després de gairebé un mes de discussió, els promotors han desglossat el Manifest - encara obert a adhesions- i les nou demandes indestriables del procés d'independència a través dels partits polítics. Els impulsors insisteixen que "superen els partits", es defineixen com a societat civil i basen la seva petició en l'experiència a Euskadi amb Bildu.

El Manifest, titulat "En defensa d'una candidatura unitària independentista", identifica el sentiment independentista com a "majoritari a Catalunya", però que com a tal no té prou representació en l'arc parlamentari. Amb aquesta premissa, el document recorda que aquesta situació només es pot resoldre a través d'una candidatura d'unitat.

En aquest sentit, clama per "una gran coalició transversal formada per Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Democràcia Catalana (DCat), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Iniciativa Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Reagrupament Independentista (RCat), Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i Unió Democràtica de Catalunya (UDC), amb l'objectiu d'assolir l'Estat propi". Així mateix, demana que aquesta coalició pugui tenir més vida més enllà de les eleccions espanyoles.

Esperança i confiança en el procès

Tot i que el Manifest encara no s'ha fet arribar als partits, els seus impulsors no perden l'esperança que un acostament pugui esdevenir en realitat. De fet, també se sentirien satisfets si "tres partits clarament independentistes són capaços de posar-se d'acord i un  quart hi dóna suport".

Ara bé, els representants d'aquest manifest asseguren que no s'aturaran" fins aconseguir una llista unitària que avantposi la independència i la defensa dels interessos de Catalunya davant d'Espanya a qualsevol altre postulat".

Navega per les etiquetes

espanyoles 2011

COMENTARIS

+2
-0
no sigueu ingenus
Anònim, 30/08/2011 a les 16:08
"En quant als molt optimistes que ens acusen de frikis, inocents etc els diria que els objectius solsament son impossibles quan no s'intenten" = INGENUITAT, INEFICACIA, NO CREÏBLE, ergo INUTIL. L'independentisme encara es infantil. cal madurar, es així.
+0
-1
Orain
Rickinyol, 30/08/2011 a les 15:59
No sabem pas de que carall parlen. Aquest manifest ha sigut impulsat per persones a títol individual algunes amb pertinença a partits altres sense afiliació però sense cap afany de protagonisme ni interés. La possibilitat d'adherir-se es lliure i de moment, no podem pas controlar l'historial de cada adhesió - Homé! cantaria , per exemple, l¡adhesió de J.M.Aznar - però la tal Violante Mascaró, no sabem qui és. En quant a Orain, no em consta que haguem demanat cap suport. Som una candidatura catalana i prou. Que ens assimilin a no a Bildu no es cosa nostra.
En quant als molt optimistes que ens acusen de frikis, inocents etc els diria que els objectius solsament son impossibles quan no s'intenten.
+1
-1
Què passa amb Orain?
independentista, 30/08/2011 a les 15:35
+3
-1
amb tots els respectes
Anònim, 30/08/2011 a les 14:44
per les persones impulsores i que van de bona fe. Però cansa iniciatives , diguem-ho clar, inútils i frikis perquè posats a fer les coses intel·ligentment no seria més eficaç que es mullessin una miqueta més i diguessin: militants de SI, ERC, Rcat, ... ens estem movent dins les nostres organitzacions (i concretar com es mouen) per tal d'assolir aquesta llista. I no ...hem llençat això pel facebook un dia d'estiu, (un mes porten!!!) Encara ni han parlat amb els partits afectats (quan seria el primer a fer L'etern sí però no, no fer i no deixar fer...A sobre es diu a la noticia que almenys estarien satisfets amb que només tres partits s'unissisin. En que quedem gran coalició unitaria (no se que pinten CiU i ICV, però bé si es la seva idea),...però resulta que no, que almenys si tres partits van junts ja els està bé. )!!!!???) Teniu clares les fites, companys? llavors us proposo que aneu al gra si us plau i no fem el ximple que això reverteix en la nul·la credibilitat de tota iniciativa semblant. Total, ja us dic com finirà la gran campanya aquesta, entregareu en mà aquest manifest a tercers de fila de les diferents organitzacions, la majoria ni us respondran i punt final. I no us compareu amb Bildu, que Bildu va començar de manera molt diferent, no pas al facebook. Els pebrots m'han caigut a terra!!!
+2
-1
I el PSC??
Lluis V, 30/08/2011 a les 14:39
Jajajaja.... Un candidatura INDEPENDENTISTA amb CONVERGENCIA, UNIÓ, INICIATIVA,....???? jajaja...que hi posin PSC!! i el PP!! I CIUTADANTS!! Va home va!! Aixo es fer el FREAKY!! per la mort de Deu!! Si al final aconseguiran que deixi de ser independentista!! Primer els pijiindepes de SOLIDARITAT i ara la unitat amb CIU i ICV!! Jo crec que el president BARRERA s'ha mort per no haver-se d'avergonyir del seu estimat pais!!
+2
-2
marcianus
Cor Gran, 30/08/2011 a les 14:37
Em sembla perfecte, de cap de llista en Duran Lleida, no?
+1
-1
A veure si és veritat
Mortadelo, 30/08/2011 a les 14:36
Fins que no ho signing els partits no hem crec res, ja voldriem tots que anessin junts, però malaudarament imaginar les CUP, CiU i ERC junts a una candidatura és el que és.

Ara bé, els que siguin suficenment intel.ligents per fer una colació tenen el meu vot segur.
+1
-2
declaració de l'Estat Català
Despertaferro, 30/08/2011 a les 14:15
Candidatura unitària independentista catalana per participar a les eleccions espanyoles? ...però si sempre seran majoria ells. A que juguem? a marejar ala perdiu?

I no fora més realista consensuar la declaració de l'Estat Català entre les nostres forces polítiques?

+2
-1
Ara t'ho miro
Des de Londres, 30/08/2011 a les 14:09
CiU i ICV també? I amb els espanyols Duran i Ridao de caps de tropa? Ai quin riure. I això per no parlar de SI, que serà qui a última hora ho esguerrarà tot perquè la cosa no prosperi, com ha fet fins ara amb l'independentisme. No hi ha res, absolutament res a fer amb els partits actuals al parlament. L'únic decent el van deixar fora, i és Reagrupament. Els catalans tenen el que es mereixen.
+2
-0
Sis plau!
Anònim, 30/08/2011 a les 13:53
Perdoneu, algú em podria dir qui he de votar el proper 20-N?
M'hi faig un embolic.
+2
-1
Que hi fa C i U ?
Anònim, 30/08/2011 a les 13:40

El PNV, no hi es a Euzcadi formant la coalició, per tant
que hi fa C i U ?.
+2
-2
ENDAVANT
Lleidatà, 30/08/2011 a les 13:26
Ja era hora, cal més que mai l'UNIO SOBIRANISTA, això ho volem tots els catalans que defensem la nostra identitat i volem un pais sense ocupació ni colonització. !!ENDAVANT!!
+2
-0
malauradament els egos i les cadires, no faran possible el que fora la solució!!!!!
alfons de santes creus, 30/08/2011 a les 13:23
Quina pena.......
+3
-1
EL DIA DE LA MARMOTA
Jordi B, 30/08/2011 a les 13:08
35 anys de manifestos inútils
35 anys de plataformes del no res
35 anys de perdre el temps
35 anys de tertulians dient sempre les mateixes coses
35 anys intentant barrejar oli amb vinagre (o es que ningú va veure l'actitud de ICV al funeral d'en Barrera)
35 anys demanant una unitat que mai arribarà per a amagar la covardia
VOLEU L'INDEPENDÈNCIA? REAGRUPEU-VOS i deixeu d'emmerdar
+1
-2
Amen
Anònim, 30/08/2011 a les 13:08
Pit i collons !!
+2
-1
Pujol de Yoda
JAUME BALCELLS (Lleida), 30/08/2011 a les 12:54
Nomes falta el Pujol fent de Mestre Yoda i ja s´ha montat la pelicula!
+2
-1
???
Anònim, 30/08/2011 a les 12:41
Inspirat en Bildu? Però si a Bildu només hi ha partits que van des del centre-esquerra fins l'esquerra. Que hi és, potser el PNB? En canvi, en aquesta proposta hi veig MÉS D'UN partit que ni d'esquerres, ni de centre-esquerra, ni res que s'hi assembli. I abans que em sortiu amb aquella cantarella que "el prioritari és la independència", deixeu-me dir que no estic parlant d'això. El que dic és que no estic d'acord amb la comparació amb Bildu, perquè si Bildu hagués prioritzat només l'eix nacional, la seva composició seria diferent...
+3
-1
no es pot comparar
Joan P., 30/08/2011 a les 12:37
Això no és l'esperit de Bildu. A Bildu són gent seriosa i lluitadora... Bertrán, Espot, Laporta... no els hi arriben ni a la sola de les sabates. Sento vergonya aliena de certs ciutadans del meu país que es creuen lluitadors i no són més que personatges totalment patèticsi lamentables

Endavant CUP, futur i esperança del nostre poble!
+2
-1
POBRETS!!!!!
Anònim, 30/08/2011 a les 12:32
Atenció, diuen:

Que superen els partits polítics (llavors a que ve fer una crida als partits? que es presentin ells)

Diuen estar inspirats en Bildu (llavors a que ve fer una crida a DC, SI, CDC, Rcat i UDC? Bildu és una candidatura nacional i clarament definida com d'esquerres)

Creure en que es pot fer una coalició d'aquests típus en aquests moments no només és una pèrdua de temps, és utòpic. És una llàstima cremar així els cartutxos futurs.
+1
-2
Molt bé!
Anònim, 30/08/2011 a les 12:28
Podria ser l'espurna que encengui el foc que ens ha de coure la independència? En tot cas són tots uns patriotes de dalt a baix.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: