Quico Sallés/Palau de la Generalitat | Actualitzat el 30/08/2011 a les 15:34h

El Govern endureix l'accés al PIRMI

Aprova un nou reglament per fer "més sostenible" el programa d'inserció

Més d'un centenar de persones es van concentrar el 5 d'agost a les portes de la seu de la Generalitat a Girona per denunciar que no havien cobrat el PIRMI Foto: Marina López/ACN

El nou reglament de la llei de la renda mínima d'inserció ha quedat aprovat aquest matí en la primera reunió del Consell Executiu de la Generalitat. Després d'un mes d'agost amb el PIRMI com a protagonista de la vida política, les condicions per accedir al programa canvien, amb la voluntat de fer-lo "sostenible".

Amb el nou decret queden excloses totes aquelles persones que han perdut la feina o han exhaurit la prestació de l'atur i que no tenen risc d'exclusió social. "No volem que el PIRMI esdevingui una paga com a continuació de la prestació de l'atur", ha indicat el portaveu del Govern, Francesc Homs. A més, ha valorat "molt positivament" la compareixença dels consellers responsables de la RMI al Parlament.

Entre les noves mesures, destaquen l’obligatorietat de romandre a Catalunya de forma permanent, acreditar dos anys de residència continuada al país, el límit de l’import màxim a percebre al salari mínim interprofessional i un límit de cobrament de 60 mensualitats.

Navega per les etiquetes

pirmigovern

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: