Quico Sallés | Actualitzat el 26/08/2011 a les 23:59h

Salt, pebre i Pirmi

La setmaneta ha estat de festa major, amb focs artificials d'imprudència dignes de piromusical. La manifestació, contramanifestació, la moratòria i les justificacions de Mena sobre la seva gestió del PIRMI han estat dignes d'una mena de coses que no s'han de fer. A alguns dirigents, els recomanaria la lectura profusa i insistent de Lecciones de Cosas, de don José Dalmau Carles.

La publicitat gens encoberta que ha brandat PxC els darrers dies per la seva convocatòria de manifestació a Salt ha acabat amb una prohibició, relativament justificada  -no van tenir pebrots amb la de Falange a Arenys de Munt...- , i amb una moratòria de construccions de temples a la població gironina. Recordo quan el Sr. Anglada era l'únic regidor de la seva formació a Vic i va esperonar un grup de veïns a protestar per la construcció d'una església evangèlica que tenia tots els permisos.

Els veïns, crèduls amb la llegenda urbana que els negres fan vudú i potser sacrifiquen verges als déus, van embolicar la troca fins arribar a un acord amb l'aleshores alcalde de Vic, Jacint Codina, que els confinava en un polígon industrial del nord de la ciutat. La resposta de l'Ajuntament hagués hagut de ser intervenir amb els Mossos i obrir el temple, peti qui peti. La conseqüència, mesos després: Anglada va passar d'un a quatre regidors. Cinc anys més tard, 68 regidors a tot Catalunya i 75.000 vots a les passades eleccions al Parlament.

Si l'ambient no estava prou enrarit, divendres el conseller Mena -diuen que d'Empresa i Ocupació, jo li dic d'atur- exhibia a la cambra catalana la colla de xoriços que cobren el PIRMI. Entre ells, 9.000 marroquins. "Més fusta!", que deia aquell. I més greu encara: tampoc no veig que es queixi amb la mateixa fruïció pel frau que ens representa ser espanyols.

Vaig coincidir amb el conseller a la missa de Tomàs Moro a la Basílica de la Mercè fa pocs mesos. S'agenollava i tot davant el ritual catòlic! Li recordaria que abans de catòlics érem cristians, i l'objectiu legítim de perseguir el frau no justifica l'expansió d'una llegenda urbana que ja ens ha fet prou mal.  Sant Mateu ho va deixar escrit: "Els enemics seran gent de la pròpia casa". (Evangeli segons Sant Mateu 10, 36).

Navega per les etiquetes

josep angladapxcpirmisalt

COMENTARIS

+2
-0
por
jdrg, 27/08/2011 a les 19:02
Efectivament no tingueren collons per prohibir una manifestació de la Falange i si algú no vol mesquites no es pot manifestar? I la llibertat d'expressió i de manifestació? Si algú es manifestara contra la construcció d'una església també prohibirien. Quanta por als musulmans oi sr conseller i srs jutges!
+0
-1
Comentaristes fills d'immigrants
postfederalista, 27/08/2011 a les 18:47
Comentaristes , heu tingut pebrots per veure en el vostre arbre geneològic a partir de quina generació ereu immigrats a Catalunya? Pot ser haguessiu nascut a Israel, o al Marroc.
+0
-2
Babaus comenaristes
postfederalista, 27/08/2011 a les 18:41
Sou com els REYES CATOLICOS que van fotre fora els moros i els jueus. Visca l'Espanya Eterna dels independentistes racistes.
+2
-0
FRAU
AUDI, 27/08/2011 a les 18:28
No entenc res de l'artícle. Crec que tenim de ser molt seriosos i lluitar contra el frau. Sigui immigrant o no. El que no està clar és la manera. El que no pot ser és el descontrol del Tripartit. I ara encara tenen la barra de protestar.
+3
-0
Ens collen per dalt els Durans i Lleida i per baix els Mohameds
Dioni de la Franja, 27/08/2011 a les 17:54
+6
-0
S'ha de prohibir per llei les ajudes als estrangers
S'acabat la festa, 27/08/2011 a les 17:51
Prop del 70% d'aturats catalans es quedaran sense subsidi els propers mesos

Una situació que encara es pot agreujar més tenint en compte que, com ha anunciat el conseller, el 69'8% de persones que actualment cobren l'atur a Catalunya es quedaran sense subsidi entre el pròxim mes d'octubre i el març.


QUI NO TINGUI FEINA AL PUEBLO,NO PAGAREM EL CANAL PLUS I VIATGES A 9.000 MAGREBINS QUE S'ESTAN TOCANT ELS COLLONS
A COSTA NOSTRA
+8
-0
Això s'ha desbocat
Sergi (Barri Gòtic), 27/08/2011 a les 17:27
9.000 moros cobrant el PIRMI dels nostres diners i vivint a altres paisos però cobrant de la Generalitat,mentres gent d'aqui a l'atur.Botigues de pakis i xinesos que no paguen impostos,mesquites a tot arreu,peruans atracant per les autopistes...

Ajudes per tot Deu menys per la gent d'aquí

Senyors o ens posem les piles o ens menjaran de viu en viu

Gran article Sallés,ja venia sent hora que algun periodista parlés clar sobre aquestes coses
+5
-1
No a l'espoli, si a la bona gestió dels diners publics
Queralt, 27/08/2011 a les 09:10
Ho explica molt bé en Salvador


http://salvallibertat.blogspot.com/


Visca Catalunya Lliure!!!!

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: