Salvador Cot | Actualitzat el 29/08/2011 a les 23:59h

Sí, es pot ser un polític estimat

La mort d'Heribert Barrera ha demostrat que es pot dedicar tota una vida a la política i, a la vegada, generar respecte en aquesta societat. Fins i tot, ser una figura estimada pel conjunt del catalanisme. Això, tenint en compte que Barrera mai no va intentar agradar a tothom. Va prendre decisions i les va aplicar, com votar no a la Constitució del 78 o donar suport parlamentari al guanyador de les eleccions de 1980, Jordi Pujol.

Però una vida tan llarga li va proporcionar una jubilació igualment llarga. Aquests dies, des de -gairebé- tots els angles del catalanisme s'ha destacat la rigorositat en l'anàlisi i la clarividència de les seves intervencions públiques. Pràcticament tots els polítics en actiu han assegurat que tenia raó, de la mateixa manera que cap d'ells no li va fer cas.

Heribert Barrera només va presidir el Parlament durant quatre anys. Però, per a molts, ha estat el president moral d'una República en construcció.

COMENTARIS

+1
-0
RES PUBLICA
Anònim, 30/08/2011 a les 16:11
Llastima que en aquesta republica hi hagi encara tants monarquics! I tants poetes! Calen més politics republicans
+0
-0
El millor homenatge
Anònim, 30/08/2011 a les 15:29
al doctor Barrera seria la constitucio d'un moviment politic ferm i plenament catala, sense subterfugis ni concessions, lluny de segrestos des de la direccio i de sectarismes. Com s'ha vist en els funerals de gent n'hi ha, mes enlla dels grupusculs. Vinga, som-hi! El temps va contra nostre...
+0
-0
PAIONALES Y ACRÍTICOS
Anònim, 30/08/2011 a les 14:56
Las compañías de bombos mutuos son insanas. Muy insanas. Crean un medio que estimula el egocentrismo, la egolatría injustificada y basada exclusivamente en "yo te doy la razón, tú me das la razón, yo te adulo, tú me adulas..."
ESO ES ESTE DIARIO. UN MENTIDERO ACRÍTICO E INSUBSTANCIAL EN EL QUE LOS DE DENTRO SON TODOS MUY BUENOS Y LOS DE FUERA TODOS MUY MALOS.
ES DECIR, UN NIDO DE EGÓLATRAS CON FRECUENCIA DE ÍNFIMO NIVEL HUMANO E INTELECTUAL QUE SÓLO ESTIMULA LAS BAJAS PASIONES.
+0
-0
illumninati i les elits dominadores
Anònim, 30/08/2011 a les 14:01
Possiblement la civilització humana del planeta terra siga la més corrupta i subdesenvolupada de l'entorn de les nostres galàxies més properes... tot gràcies als illumninati i les elits dominadores
+0
-1
Però en Cot té raó.
Carles Viñals Casado, 30/08/2011 a les 12:28
Encara és possible a Catalunya ser un polític estimat... pel poble.
+1
-0
Pràcticament...
Carles Viñals Casado, 30/08/2011 a les 12:21
...tots els polítics espanyols li negaren la raó, en vida i després de mort; no els podem negar si més no la coherència.

Pràcticament tots els polítics catalans li negaren la raó en vida i no li'n feren cas, però un cop mort li la donen tota i l'acomiaden amb discursos plens de reconeixements i lloançes pòstumes. Molts d'ells ja respiren tranquils.

Hi ha una diferència entre els uns i els altres; i fa de mal dir a favor de qui.
+1
-0
estic indignat per la manipulacio
postfederalista, 30/08/2011 a les 11:44
Qui s'ha apropiat de l'estela Heribert Barrera ? .: CONVERGÈNCIA.
+0
-2
FEIXISTA I RACISTA
JAUME BALCELLS (Lleida), 30/08/2011 a les 11:28
nO HO DIC JO, HO DIU xAVI mONGE, CANDIDAT DE LA cup A L´ALCALDIA DE bARCELONA.
+1
-0
Malo el dia de las alabanzas...
XxX, 30/08/2011 a les 10:44
Con su fallecimiento todo son muestras de cariño, respeto y admiración...

Hace un mes nadie le mencionaba ni ponía como ejemplo...

En fin...malo ese día...muy malo...
+1
-0
Creant mites
Anònim, 30/08/2011 a les 10:24
Al Barrera fa molts anys que ningú li feia cap cas. El van treure a passejar en la famosa manifestació de l'estatut i prou. Se'l veia com un iaio que repapiejava i que havia sigut no-sé-què al Parlament. L'independentisme està fatal si ha d'aprofitar la mort del Barrera per celebrar cerimònies d'exaltació patriòtica i omplir la nòmina d'almogàvers contemporanis.
+31
-5
Honorable Barrera descansi en pau; sempre present!
Analista, 30/08/2011 a les 01:04
Chapeau, Cot, com quasi sempre. Millor no es podia dir: "president moral d'una República en construcció". Poesia pura per definir al nostre Heribert.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: