Dimecres, 31 de agost de 2011 | 14:38
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els Mossos desallotgen les acampades en els CAP del Vallès

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Boi Ruiz ha demanat a Felip Puig que finalitzi les protestes
Els Mossos desallotgen les acampades en els CAP del Vallès
31/08/2011 09:55
Protesta de Santa Perpètua
Agències.- El Conseller català de Salut, Boi Ruiz, ha demanat al seu homòleg d'Interior que enviï als Mossos d'esquadra als CAP en els quals grups de veïns acampen en senyal de protesta per la reducció de l'horari d'atenció al públic. Ara com ara ja s'han desallotjat quatre centres del Vallès.
Els Mossos d'esquadra han desallotjat durant la matinada d'aquest dimecres a les persones que estaven acampades en els Centres d'Atenció Primària (CAP) de Badia del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Castellar del Vallès i Ca n'Oriac de Sabadell (Barcelona).

Fonts de la policia catalana han explicat que l'operació ha estat encarregada per la Conselleria de Salut, i que els acampats han col·laborat i han sortit de forma voluntària dels centres, per la qual cosa el desallotjament s'ha produït sense cap incident.

En un comunicat, la Conselleria de Salut ha informat que les acampades eren accions de protesta pel canvi d'horari d'aquests centres, que han deixat de tenir servei nocturn, i que feia diverses setmanes que es produïen.

Ha explicat que durant aquest temps, "les condicions de seguretat i de salubritat dels centres afectats s'han degradat progressivament" i s'han produït diversos incidents, la qual cosa ha motivat la decisió de la Conselleria d'intervenir.

La Conselleria de Boi Ruiz ha remarcat que "respecta escrupolosament el dret dels ciutadans a opinar i manifestar-se pacíficament", però que rebutja i lamenta les accions de protesta que suposen l'ús inadequat dels equipaments sanitaris, argumentant que ocasionen molèsties per a altres pacients i professionals i impedeixen el normal funcionament d'alguns centres.

Modificacions horàries

Els quatre centres desallotjats oferien un servei de 24 hores, i des d'aquest estiu només estan operatius fins a la mitjanit: de 8 del matí a 8 de la tarda com a horari habitual, i fins a les 12 de la nit per a urgències lleus, inclosos els caps de setmana.

Salut ha indicat que entre les 12 de la nit i les 8 del matí, els pacients podran dirigir-se als Centres d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) que estan propers als anteriors.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1