Dimecres, 31 de agost de 2011 | 14:43
Vostè es troba a: Inici > Política >

Puig concedeix més Mossos a Albiol

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Interior destinarà un 7% més d'agents a Badalona
Puig concedeix més Mossos a Albiol
30/08/2011 19:37
9Felip Puig i Xavier García Albiol
EP.- La ciutat de Badalona tindrà d'un 7% a un 8% més d'agents dels Mossos d'esquadra a partir d'octubre, quan finalitzi la temporada estiuenca, després que l'alcalde, Xavier García Albiol (PP), hagi demanat al Conseller d'Interior, Felip Puig, reforçar la presència policial.
Segons ha declarat el conseller d'Interior, Felip Puig, després de reunir-se amb Albiol, el seu departament resituarà des d'octubre als agents destinats al reforç de les zones litorals i turístiques durant l'estiu, aconseguint que Badalona tingui inicialment un 7% més de mossos que ara, i intentant arribar al 10%.

Actualment, Badalona -tercera ciutat més important de Catalunya- té assignats 194 mossos, que formen part d'una regió policial de 215. Els nous agents de Badalona es dedicaran a tasques de proximitat per afavorir la convivència ciutadana i la cohesió social, com més patrullaje i atenció ciutadana.

L'alcalde, qui va arribar al poder amb un discurs titllat de racista, ha explicat que "hi ha barris on hi ha un problema real d'esclat social", com La Salut, Llefià i Sant Roc, i ha advertit que la paciència de molts veïns es troba al límit en viure diàriament situacions incívicas, segons Albiol.

Albiol s'ha recolzat en un "repunt" de furts i en la percepció de major inseguretat que li traslladen els veïns, la qual cosa el conseller ha secundat amb una crítica a la permissivitat  que impera a Catalunya en matèria de convivència, i s'ha mostrat determinat a perseguir el petit delicte.

"Farem els ajustos necessaris per intentar arribar al 10% i millorar la cobertura", ha explicat Puig, que ha detallat que Catalunya compta amb 1.000 agents per resituar entre totes les localitats -750 recentment sortits de l'acadèmia i 250 lliures de les seves funcions d'investigació i suport a les oficines centrals-.

Precisament, d'aquest contingent també es beneficiaran Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat, entre altres grans urbs, segons ha concretat el conseller, que ha advertit que unes altres com Sant Cugat i Cerdanyola del Vallès no tenen els mateixos problemes.

De fet, Puig ha concretat que Badalona no comptava amb els agents necessaris perquè, en els primers anys de desplegament del cos de Mossos, els efectius es van destinar a cobrir altres zones, com Lleida i Tarragona, i ara és el torn de Badalona.
Vicenç
31/08/2011
Es el desvestir un sant (zones turìstiques) per vestir un altre (ciutats amb problemes) Però s'ha avançat una mica. Esperem que la presència al carrers del Mossos , serveixi per aturar el creixent index de delictes i els problemes de convivència que estem patint a BAdalona
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1