Dimecres, 31 de agost de 2011 | 14:33
Vostè es troba a: Inici > Política >

Toxo i Méndez creuen que encara es pot parar la reforma constitucional

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Asseguren que trenca "el pacte constitucional"
Toxo i Méndez creuen que encara es pot parar la reforma constitucional
31/08/2011 12:42
9Toxo y Mendez en RdP
Els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, respectivament, han recordat als Grups Parlamentaris que encara hi ha temps perquè rebutgin la reforma constitucional que limita el dèficit o almenys perquè demanin la convocatòria d'un referèndum que permeti a la ciutadania votar aquesta reforma.
En una roda de premsa conjunta, Toxo i Méndez han acusat als dos grans partits de trencar el consens constitucional i han considerat "curiós i lamentable" que, després de quatre anys de crisis, el PP i el PSOE només hagin aconseguit posar-se d'acord en una reforma que, a més de fer perillar l'Estat de Benestar en un futur, resulta "absolutament innecessària" tenint ja una Llei d'Estabilitat Pressupostària.

"Els Grups encara tenen temps per no votar aquesta reforma o, si ho fan, que decideixin convocar un referèndum. Trencar el pacte constitucional és un pas tremendament perillós", ha dit Toxo, al que Méndez ha afegit que amb l'acord per a aquesta reforma, el PP i el PSOE "han enviat a la golfa" la foto dels pares constitucionals.

Els dirigents sindicals temen que CiU acabi recolzant la reforma constitucional a canvi de fer nous canvis en la negociació col·lectiva i espera que no hi hagi transaccions d'aquest tipus. Toxo i Méndez han recordat que se celebraran molts actes de protesta (avui mateix en algunes ciutats i aquest dijous en moltes altres) contra aquesta reforma i esperen que la gran manifestació del dia 6 a Madrid sigui "massiva". De moment, han descartat la convocatòria d'una vaga general.

Els líders de CCOO i UGT s'han referit també a les noves mesures laborals adoptades pel Govern i han criticat especialment el nou contracte de formació, del que han dit que és un contracte porqueria "i precari" que, si té èxit, portarà al "fracàs" a la Seguretat Social.

"Aprenents als 33 i jubilats als 75. Aquest és el panorama", s'ha lamentat Toxo, que també ha arremès contra l'Executiu per suspendre el límit a l'encadenament de contractes temporals. Méndez, per la seva banda, ha denunciat que el nou contracte formatiu és la "versió Frankenstein" del model alemany.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1