Dijous, 1 de setembre de 2011 | 14:28
Vostè es troba a: Inici > Economia >

La 'Pirmi' torna a la normalitat, però no per a tots

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Només els que hagin cobrat el taló de juliol rebran la transferència
La 'Pirmi' torna a la normalitat, però no per a tots
Economia 01/09/2011 09:24
Els beneficiaris de la Renda Mínima d'Inserció (RMI) tornaran a cobrar l'ajuda mitjançant transferència bancària a partir d'aquest dijous, després que aquest estiu el Govern decidís canviar la manera de cobrament a taló nominatiu.
Durant el mes d'agost, la Generalitat va enviar als beneficiaris de la prestació un taló amb el qual havien d'anar al banc i acreditar-se per poder cobrar-la, amb l'objectiu de detectar fraus i persones que no complissin els requisits.

Encara que la Generalitat ha decidit fer marxa enrere i tornar a pagar la RMI -també coneguda com Pirmi- per transferència, aquest dimecres advertia mitjançant un comunicat que els que no van acudir a cobrar el xec que se'ls va enviar amb la mensualitat de juliol tampoc rebran la prestació a l'agost, fins que no s'aclareixin els motius de la seva absència.

La Generalitat va assenyalar que el pagament tornarà a efectuar-se mitjançant transferència bancària per a aquells que sí van anar a cobrar el xec, així com per als que hagin notificat un canvi de domicili o hagin justificat la seva absència, sempre que compleixin els nous requisits que el Govern ha aprovat aquesta setmana per decret.

El document per desplegar la llei de RMI aprovat aquest dimarts pel Govern actualitza les condicions per percebre-la, i destaquen tres novetats: acreditar dos anys de residència, obligatorietat de viure a Catalunya mentre es percebi, i que l'ajuda no superi el salari mínim interprofessional.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1