ACN | Actualitzat el 31/08/2011 a les 15:00h

La Diputació augura que els municipis demanaran crèdits ICO

Salvador Esteve ha mantingut la primera trobada institucional amb la presidenta del Parlament

"N'hi ha que estem millor i d'altres pitjor, però tots tenim problemes, sobretot perquè han baixat els ingressos, la Generalitat no paga a temps i, tot això, s'acumula en deute als proveïdors", ha assegurat el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve i Figueres. És per això que Esteve valora de forma positiva els crèdits ICO que permeten pagar els deutes dels ajuntaments amb els seus proveïdors. Des de la Diputació, de moment, intentaran reconvertir els ajuts destinats a projectes concrets en "cash" i, d'aquesta manera, destinar-los a les despeses més urgents.

El president de la Diputació de Barcelona creu que l'única solució a l'actual situació dels municipis de Catalunya és recórrer als crèdits ICO. Esteve valora molt positivament els crèdits ICO i creu que "no és dolent demanar-ne".

Esteve ha fet aquestes declaracions després de reunir-se, per primera vegada de manera institucional, amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. Una reunió que forma part de la ronda de trobades que manté Esteve amb les autoritats del país arran de la seva elecció al capdavant de la Diputació el passat 15 de juliol, durant el ple de constitució de la nova corporació.

Esteve, que va ser diputat de CiU a les IV, V i VI legislatures, ha assegurat, en acabar l'audiència, la seva "bona relació" amb de Gispert "des de sempre". Actualment és alcalde de Martorell i presideix l'Associació Catalana de Municipis (ACM), a part de dirigir la Diputació de Barcelona.

La reforma constitucional

El president de la Diputació, també ha fet referència a la reforma de la Constitució Espanyola i ha assegurat que li sembla "un atemptat directe a les autonomies en general i a la catalana en particular". Tot i això, Esteve no creu que afecti "massa", ja que la llei vigent ja impedeix que els ajuntaments generin dèficit.

Navega per les etiquetes

Diputació

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: