RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
Les mobilitzacions coincideixen amb la supressió, a partir d'avui, de les urgències nocturnes en 21 ambulatoris
Sin título
Veïns del Vallès tornen a ocupar quatre CAP en protesta per les retallades
ACN
Els veïns de Sabadell, Badia del Vallès, Castellar del Vallès i Santa Perpètua de la Mogoda, municipis tots de la comarca del Vallès Occidental, segueixen en peu de guerra pel tancament nocturn de quatre centres d'atenció primària (CAP). Després que dimecres els Mossos d'Esquadra van desallotjar els ciutadans que des de feia un mes ocupaven aquests ambulatoris en protesta per les retallades, un centenar de persones han tornat a ocupar aquesta nit el CAP de Ca n'Oriac de Sabadell.

"Dimecres no van amenaçar, van dir que havíem de sortir, per les bones o per les males i ara ha vingut molta gent perquè no ens facin fora", explicava un dels manifestants, Héctor Giménez Catalan. Els concentrats han advertit que pensen repetir les protestes cada nit. Les concentracions s'han repetit als ambulatoris de Badia, Castellar i Santa Perpètua.

El servei d'urgències nocturn del CAP de Ca n'Oriac va començar a tancar l'1 d'agost. En aquest ambulatori, com en altres, els veïns van decidir ocupar el centre a les nits per evitar que tanqués i per pressionar així la Conselleria de Salut perquè es replantegi el tancament.

Avui tanquen 21 CAP
Les protestes coincideixen amb la reducció, a partir d'aquest dijous, del servei d'atenció nocturna en 21 nous CAP, que se sumen als 25 que aquest estiu ja s'han quedat sense urgències de nit i els caps de setmana. Dels 1.200 centres sanitaris --hospitals i ambulatoris-- que existeixen a Catalunya, 185 ofereixen atenció continuada, és a dir, que atenen les urgències lleus fora del seu horari habitual: serveis de 24 hores, centres locals que obren algunes hores els dissabtes i diumenges, i altres modalitats. Sanitat va presentar el 15 de juny un Pla d'Ordenació de l'atenció urgent de Catalunya en que 96 centres modificaven el seu horari, dels quals 46 deixaven d'oferir serveis d'urgències, mesura que s'aplica des del juliol en 25 centres i que ara s'aplica als 21 que quedaven pendents.

En total, 19 centres de l'àrea de Barcelona es veuran afectats pels tancaments, entre els quals hi ha el CAP de Vilassar de Dalt, el de Terrassa Nord, Montcada, Martorell, Sitges, Gavà-1, Cubelles, Roquetes, i el CAP Via Bàrcino i les urgències de l'Hospital de l'Esperança de Barcelona.

A la regió sanitària del Camp de Tarragona el tancament afecta 12 CAP: Vila-rodona, Alcover, Borges del Camp, Mont-roig del Camp, Riudoms, Vandellòs, la Selva del Camp i l'Arbó, així com els de la ciutat de Tarragona de Sant Salvador, Constantí, el Morell i Bonavista.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosfera
1Veure i / o afegir comentaris
Antoni Ferret:És fantàstica aquesta reacció sana del poble. Contra un M...
Antoni Ferret
01 10:41:06/09/2011
És fantàstica aquesta reacció sana del poble. Contra un Malgovern, antisocial i deshumanitzat.
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | EconomiaDigital.cat | CulturaiOci.com | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS per Bab Soft
elDebat.cat