Divendres, 2 de setembre de 2011 | 16:05
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Barcelona-el Prat inicia la última fase de les obres de millora de la pista transversal

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'Aeroport tancarà aquesta pista fins l'abril
Barcelona-el Prat inicia la última fase de les obres de millora de la pista transversal
01/09/2011 20:00
Un avión aterrizando en El Prat
L'Aeroport de Barcelona-el Prat ha iniciat aquest dijous la tercera i última fase de les obres de conservació de la pista transversal, que té com a finalitat seguir utilitzant en el futur aquesta pista en la configuració nocturna, beneficiant, així, a les poblacions que conviuen amb l’aeroport.
Aquesta última fase, que durarà fins l’abril de 2012, comporta el tancament de la pista transversal. Durant aquests mesos, s’allargarà la configuració preferent de pistes paral•leles fins a les 00.30 hores, utilitzant després preferentment la tercera pista tant per a enlairaments com per a aterratges en la franja nocturna.

Aquesta obra, així com la seva planificació i execució, va ser acordada al Grup Tècnic de Treballs de Sorolls format per responsables d’Aena Aeropuertos, de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, així com representants dels ajuntaments de les poblacions contigües l’aeroport com són El Prat de Llobregat, Gavà y Castelldefels, entre d’altres.

Per tal de minimitzar l’afectació a les poblacions properes a l’aeroport, així com l’impacta en l’operativa aeroportuària, les obres es van planificar en tres fases, escorçant el temps del tancament total de la pista durant l’execució de l’obra.

Les feines, que realitza l’empresa Copcisa por un import de 9.656.462 euros, consisteixen en l’adequació de la pista 02-20, la transversal, mitjançant la reparació del paviment i dels marges així com l’aplicació d’un tractament superficial per a millorar l’advertència dels aterratges.

També la reforma de la capçalera 20 i la sortida final de la pista U-3R, que comprenen els últims 190 metres de la pista. A banda d’aquesta actuació, es cobreixen els canals de drenatge sota el camp de vol fins arribar als 105 metres de distancia de l’eix de la pista.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1