Divendres, 2 de setembre de 2011 | 16:20
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Troben una vila romana a les obres de l'AVE a la Sagrera

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
A prop del Pont del Treball Digne
Troben una vila romana a les obres de l'AVE a la Sagrera
02/09/2011 10:14
9vila romana a Sagrera
Les obres de l'AVE al seu pas per la Sagrera de Barcelona han tret a la llum les restes d'una antiga vila romana a la zona propera al Pont del Treball Digne.
Segons han explicat fonts d'Adif, la troballa va ser comunicada a mitjans d'agost i tècnics de l'Ajuntament ja han analitzat sobre el terreny les ruïnes de la vila, en un descobriment del que també té constància la Generalitat de Catalunya.

Les mateixes fonts han ressenyat que la responsabilitat sobre què fer ara amb el descobriment recau sobre el Consistori i la coordinació del procediment a seguir correspon al Museu d'Història de la ciutat, per la qual cosa Adif s'ha posat a les ordres de les administracions catalanes.

El protocol, una vegada realitzada una primera valoració per part de l'equip arqueològic d'Adif, estableix que sigui l'Ajuntament i la Generalitat els que cataloguin la troballa i determinin la seva destinació final.

A la zona de la Sagrera està previst que circuli l'AVE entre Barcelona i França a partir de 2012, alhora que es duu a terme la construcció d'una estació.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1