Dissabte, 3 de setembre de 2011 | 16:13
Vostè es troba a: Inici > Societat >

L'ONU alerta de la "gravetat" per l'escassetat d'aigua a Trípoli

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Nacions Unides tracta de reactivar els pous clausurats
L'ONU alerta de la "gravetat" per l'escassetat d'aigua a Trípoli
Societat 03/09/2011 09:41
L'escassetat d'aigua a Trípoli i a les àrees confrontants continua sent un problema "greu, encara que no crític", segons ha assegurat el coordinador humanitari de l'ONU per a Líbia, Panos Moumtzis, Un informe de la Unió Europea també ha confirmat la situació d'alarma a la zona.
agualibia
Moumtzis ha insistit que Nacions Unides està treballant en solucions provisionals, en un context en el qual els habitants de Trípoli estan sofrint talls de subministrament elèctric i d'aigua malgrat la relativa tornada a la normalitat després de la sortida del líder libi, Muamar Gadafi, de la capital del país.

El coordinador humanitari de l'ONU per a Líbia ha atribuït la falta d'aigua a Trípoli i a les àrees adjacents --que compta amb una població a prop als quatre milions de persones-- a un problema tècnic amb els pous que proveeixen d'aigua a la xarxa de canals subterranis. Com a conseqüència, ha precisat, "580 pous seran clausurats". A més, "existeixen informes que alerten d'una possible inseguretat a les àrees d'on procedeix l'aigua", ha apuntat.

Un equip d'enginyers s'ha desplaçat a aquestes zones per reparar els problemes i "30 pous ja han començat a funcionar de nou", encara que Moumtzis ha subratllat que és urgent trobar una solució final per a aquesta qüestió.

Així mateix, s'ha traçat una xarxa de distribució d'aigua cap als barris més pobres a través de les mesquites i de la reactivació d'aquelles perforacions aqüíferes realitzades en el marc del gran projecte de distribució d'aigua emprès per Gadafi, conegut com Great Man-Made River --el gran riu construït per l'home-- i ja han reprès la seva activitat les dues plantes embotelladoras més gran de Líbia.

Arriben vaixells

D'acord amb Moumtzis, 11 milions de litres d'aigua embotellada han estat importats a Líbia. De fet, dijous passat, un vaixell va arribar al port de Trípoli amb un carregament de 500.000 tones d'aigua i una altra embarcació amb tres milions de tones està de camí procedent de Grècia.

No obstant això, un informe de crisi divulgat per l'oficina humanitària de la Unió Europea indica que Trípoli disposa de cru suficient a curt termini i que els aliments comencen a arribar, si bé no existeixen indicis que l'escassetat d'aigua a la capital libia cessi.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1