Diumenge, 4 de setembre de 2011 | 15:25
Vostè es troba a: Inici > RSC >

Adidas s'afegeix a Nike i Puma en el Desafiament 'Detox'

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Eliminarà abocaments de substàncies perilloses en la seva cadena de subministrament per 2020
Adidas s'afegeix a Nike i Puma en el Desafiament 'Detox'
01/09/2011 14:03
Grafiti del desafiament 'Detox' de Greenpeace
EP.- Adidas s'ha compromès a eliminar els abocaments de substàncies perilloses en la seva cadena de subministrament i en tot el cicle de vida dels seus productes per a l'any 2020, mitjançant una sèrie d'accions "immediates molt específiques", com l'eliminació progressiva de nonilfenol etoxilats NPE, segons informa Greenpeace.
A més, l'organització ecologista precisa que la companyia de roba també ha mostrat el compromís de treballar en tots els nivells de la seva cadena de subministrament per eliminar aquests abocaments, així com d'assegurar "total transparència" sobre les substàncies químiques que s'aboquin des de les fàbriques dels seus proveïdors.

La companyia també s'ha compromès "explícitament" a traslladar aquest enfocament a tota la indústria, "més enllà del seu propi pla d'aplicació", que presentarà en les properes set setmanes. Així, Greenpeace indica que aquest compromís forma part del Desafiament 'Detox', al que també s'han unit Nike i Puma.

Tal com ha indicat la responsable de la campanya de Tòxics de Greenpeace, Sara del Río, el compromís d'Adidas d'acabar amb els abocaments "demostra que reconeixen que existeixen límits segurs i que per a ells només és acceptable l'eliminació total de les substàncies perilloses de la seva cadena de subministrament".

"Són molt bones notícies per al medi ambient, els nostres rius i milions de persones, que a Xina i en altres llocs, depenen d'aquests cursos d'aigua per a la seva subsistència", ha agregat. Igualment, ha manifestat que "el camí cap al 'abocament zero' de substàncies perilloses és llarg i mentre Nike, Adidas i Puma segueixen competint en la carrera cap a un futur sense tòxics".

Per aquest motiu, segons ha afegit Del Río, "és urgent que les seves paraules es converteixin en accions i canvis reals sobre el terreny". "Aquestes marques obren la petjada per a moltes altres empreses. Per això, la transparència és clau per mobilitzar a tot un sector en aquesta carrera", ha apuntat.

Segons Greenpeace, aquest compromís arriba set setmanes després de la publicació del seu informe 'Draps bruts', que revelava "els vincles comercials entre les principals marques de roba i proveïdors responsables de l'abocament de substàncies tòxiques a les lleres dels rius a Xina". Després d'aquest informe, l'organització va presentar la setmana passada 'Draps bruts 2', que aportava informació sobre contaminació de l'aigua amb tòxics per la presència de substàncies perilloses -nonilfenol etoxilats- en les peces de 14 marques internacionals.

Finalment, assenyala que actualment diverses empreses volen acceptar el desafiament 'Detox' i que 'Descontaminar' la cadena de producció i productes està ara de moda entre les grans marques. També comenta que està conversant amb les marques que volen unir-se a la iniciativa perquè traslladin els seus compromisos inicials "en un fort compromís individual d'empresa".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1