Diumenge, 4 de setembre de 2011 | 15:16
Vostè es troba a: Inici > Societat >

És possible obtenir energia elèctrica verda?

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El futur està en l'aprofitament de la fotosíntesi de les algues
És possible obtenir energia elèctrica verda?
02/09/2011 13:58
Algues en el mar
Un equip de biòlegs, bioquímics, matemàtics i enginyers químics de la Universitat de Cambridge ha obert una nova finestra en la investigació de noves fonts d'energia en desenvolupar un dispositiu biofotovoltaic per produir electricitat "verda".
Aquest mecanisme es basa en l'aprofitament de les reaccions químiques que es produeixen a l'interior de les algues en fer la fotosíntesi, mecanisme pel qual aquests organismes aprofiten l'energia que reben del sol per transformar la saba bruta (substàncies inorgàniques preses del sòl, dissoltes en aigua) en saba elaborada (substàncies orgàniques d'aliment).

Durant aquest procés natural les algues empren l'energia del sol per arrencar electrons a l'aigua. En el moment en el qual es realitza una captació d'alguns d'aquests electrons i es treuen de les algues, s'obté el corrent elèctric.

Pel que sembla ser que amb una bona quantitat d'algues es podria crear una central elèctrica, que ni cremaria combustible contaminant, ni generaria residus radioactius, ni alterés la llera dels rius, ni seria tan cara com les centrals basades en plaques solars.

Per veure comercialitzada aquesta font d'energia els experts preveuen entre 5 i 10 anys. Però en les seves experiències ja han aconseguit alimentar un rellotge electrònic després d'haver aconseguit connectar pel·lícules d'algues.

L'inventor del concepte original, Paolo Bombelli, ha assenyalat que "en comparació de les cèl·lules fotovoltaiques de base de silici, una cèl·lula de material biològic que captura l'energia solar podria ser molt més barata de produir, seria acte-reparable, acte-replicante , biodegradable i molt més sostenible; realment energia verda".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1