Diumenge, 4 de setembre de 2011 | 15:25
Vostè es troba a: Inici > Política >

Pedreira manté la imputació a Galeote i exculpa Merino

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Cospedal demana a Rajoy la restitució de Bárcenas en el partit
Pedreira manté la imputació a Galeote i exculpa Merino
02/09/2011 14:36
Jesús Merino i José Galeote
Agències.- El magistrat Antonio Pedreira, que instrueix el 'cas Gürtel' a Madrid, ha acordat mantenir la imputació contra l'ex regidor de Boadilla del Monte José Galeote per delictes de suborn continuat, prevaricació i malversació de cabals; però ha arxivat la causa contra l'ex diputat del PP Jesús Merino.
En un acte datat el passat 31 d'agost, al que va tenir accés Europa Press, el magistrat acorda rebutjar la sol·licitud de sobreseïment presentada per l'advocat de José Galeote, qui va estar com a regidor entre 1999 i 2003. L'ex regidor fa front a una fiança d'un milió d'euros.

L'acte esmenta que en la comptabilitat de la 'Caixa B' de la trama corrupta apareix una anotació que atribueix a Galeote el lliurament al març de 2002 de 111.206 euros, extrem que ve confirmat per un altre document intervingut en un altre dels registres practicats durant la instrucció de la causa. Aquesta anotació es data "dins de les dates en les quals va anar càrrec públic".

Així mateix, assenyala que el xofer de Francisco Corretja va reconèixer a la seva declaració "haver portat algun sobre a José Galeote" i afegeix que també es va intervenir un document en el qual figurava una anotació de febrer de 2002 de lliurament de 54 milions a Galeote.

Pedreira arxiva de forma provisional la causa que implicava a Jesús Merino

En un altre acte, datat aquest dijous, Pedreira ha acordat el sobreseïment provisional de la causa seguida contra l'ex diputat del PP Jesús Merino per un presumpte delicte de suborn en considerar que no hi ha indicis que el vinculin amb la trama de corrupció.

El magistrat exonera Merino davant la falta d'indicis després de dos anys d'investigació, ja que en la documentació recopilada no apareix indici algun de "conexidad entre el càrrec de diputat" i "l'adjudicació d'obres o altres contractes".

L'advocat de l'ex parlamentari ha recalcat a Europa Press que "va haver-hi precipitació quant a la seva imputació per part de la Policia, de la Fiscalia i del jutge Baltasar Garzón", que va iniciar la causa al febrer de 2009. "Totes les sospites es van diluir a la seva declaració amb els documents que va aportar", ha indicat.

En l'acte, de 37 fulles, Pedreira recalca que "no hi ha indicis" de la vinculació a Jesús Merino amb les inicials "J" i "JM", que acompanyen a anotacions d'assumptes, localitats i expedients en les anotacions de la Caixa B de la trama de Francisco Correa. Fins i tot diu que "l'anotació 'Jesús Merino' ha de considerar-se corresponent a una altra persona diferent".

Cospedal denuncia l'intent de crear un cas Filesa en el PP amb Gürtel

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha remès aquest divendres la decisió de tornar a integrar a l'extesorero i exsenador del PP, Luis Bárcenas, en l'aparell del partit al president del PP, Mariano Rajoy, després que s'arxivés la causa oberta en el cas Gürtel contra ell.
9cospedal en genova
En una entrevista en Onda Cero, recollida per Europa Press, Cospedal ha qualificat Rajoy de persona "equitativa, equànime i que sempre ha entès que tothom té dret al fet que es presumeixi innocent". Així, ha recordat que quan es va processar a Bárcenas el PP va intentar ser el "més just i equitatiu" possible malgrat la "dificultat" que té mantenir un criteri d'imparcialitat quan una persona "està en l'ull de l'huracà i està sent jutjada més enllà dels tribunals".

Dit això, la 'número dos' del PP ha reiterat la seva teoria que la policia judicial i la Fiscalia, ordenats pels comandaments polítics, van intentar crear un escàndol semblat al cas Filesa del PSOE en el PP. Per això, ha exigit tant al candidat socialista a la presidència del Govern i exministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba Rubalcaba, com als socialistes "disculpes" perquè "van negar" a les persones del PP el dret a la presumpció d'innocència.

"Nosaltres sempre hem dit que tothom té el dret a la presumpció d'innocència i al dret a la defensa. Però quan un polític o una persona té relació amb el PP aquests dos drets són negats sistemàticament pel PSOE", ha denunciat Cospedal després d'avisar a Rubalcaba que els 'populars' estan esperant que doni alguna explicació encara que tingui l'afició d'escudar-se, "defensar-se i posar-se darrere, com a escut de protecció, del Cos Nacional de la Policia i de la Guàrdia Civil".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1