Diumenge, 4 de setembre de 2011 | 15:05
Vostè es troba a: Inici > Política >

Trias: "Farem la vida impossible als delinqüents"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'alcalde de Barcelona promet intensificar la seguretat a la ciutat
Trias: "Farem la vida impossible als delinqüents"
Política 04/09/2011 14:26
Europa Press.-- La seguretat s'ha convertit en una obsessió per a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Afirma que mantindrà les patrulles de la Guàrdia Urbana en el Metro per acabar amb els furts dels carteristes, mesura que --diu-- ha funcionat. Les seves prioritats passen per atallar la venda de drogues, i evitar al carrer atracaments, laters i 'top manta'.
triasalcaldeseguridad
En una entrevista amb Europa Press, Trias ha ressaltat que el que fa el nou Govern "té sentit en la mesura en què millora la vida de la gent". "No he fet baixar la Urbana al Metro per fer el numeret dos mesos d'estiu", ejemplifca, eloqüent.

"El que és evident és que poses Guàrdia Urbana al Metro i disminueixen els delictes ¿És bo o dolent posar Urbana al Metro? Bé ¿Tindrem diners per estendre-ho més? Hem de tenir perquè és prioritari", ha sentenciat.

Trias ha marcat les seves prioritats en seguretat, que passen per atallar la venda de drogues, i evitar al carrer furts, laters i 'top manta', la qual cosa anteposa "a multar als pares que van a buscar als seus fills al col·legi i aparquen en segona fila".

Sobre els venedors ambulants, ha advertit que la Urbana serà inflexible: "Sempre que trobem 'top manta', actuarem; no és que ens anem apropant a poc a poc per donar-los temps a que se'n vagin".

Canvis en el Codi Penal

L'alcalde ha apostat per introduir més canvis en el Codi Penal en aspectes com la multirreincidencia però, mentre no arriben, ha encoratjat als urbans a "no defallir malgrat que enxampin a un delinqüent amb freqüència i vegin que no va la presó".

"La Urbana no ha de defallir i un senyor que roba l'atrapem, el tornem a atrapar i li fem la vida impossible --ha subratllat-- Hem de tenir la convicció que si actues, la gent se'n va de la ciutat. Han de saber els delinqüents que no són benvinguts a Barcelona".

"Frenar la despesa desbocada"

Trias afronta aquesta tardor la seva primera negociació com a alcalde dels pressupostos municipals, pels quals haurà de buscar suports en l'oposició per estar en minoria, i ha avançat que vol posar ordre per "no continuar amb el creixement d'una despesa desbocada".

Confia que Barcelona "serà la primera ciutat d'Espanya que acabarà tenint possibilitats de sortir de la crisi", però ha advertit de les dificultats "per no haver-se abordat la millora del sistema de finançament dels ajuntaments".

Per a Trias, amb el pacte fiscal els ajuntaments han de passar a dependre financerament de la Generalitat: "Sóc dels qui creu que des del meu plantejament nacionalista, a la llarga l'Estat hauria de donar els diners a la Generalitat, i aquesta donar-los a nosaltres".

Qualifica el sistema de finançament de Catalunya de "vergonya". "Ara se suma la reforma de la Constitució --matisa-- per limitar el dèficit, que obliga als ajuntaments a tenir equilibri pressupostari", per la qual cosa ha advocat per lligar-la a la millora del finançament municipal.

Els problema econòmics són el motiu també que Barcelona hagi retirat la seva candidatura per organitzar els Campionats del Món d'atletisme del 2017.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1