Dilluns, 5 de setembre de 2011 | 14:25
Vostè es troba a: Inici > Societat >

La justícia obliga al Govern a prendre mesures per garantir que el castellà és vehicular

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Rigau es mostra tranquil·la i anuncia que recorreran
La justícia obliga al Govern a prendre mesures per garantir que el castellà és vehicular
02/09/2011 17:29
9aula-classe-això
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat un auto que suposa un ultimàtum per a la Conselleria d'Educació, que haurà d'adoptar les mesures necessàries perquè en dos mesos el castellà sigui llengua vehicular a les aules catalanes. Tot i això, Irene Rigau s'ha mostrat tranquil·la i confia en l'èxit del recurs que presentaran.
En el seu auto, el TSJC estima que la nova jurisprudència del Tribunal Constitucional estableix el castellà "com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya al costat del català", per la qual cosa demana a la Conselleria que adopti les mesures necessàries per al seu compliment i que informe de les mateixes.

L'acte adoptat coincideix amb les sentències del Tribunal Suprem (TS) del passat mes de maig en les quals donava la raó a dues famílies catalanes que reclamaven el seu dret a l'escolarització en castellà, representades per Convivencia Cívica Catalana (CCC).

Només dos dies per recórrer

Sobre aquesta resolució cal interposar un recurs de reposició en el termini de cinc dies després de la notificació, que es va realitzar a la fi de juliol -l'auto està datat el 28 de juliol-, per la qual cosa, tenint en compte que el mes d'agost està considerat inhàbil, el termini finalitzarà en els propers dies.

Rigau està mostra tranquil·la

La consellera d'Educació, Irene Rigau, ha comparegut en la tarda d'aquest divendres en roda de premsa per anunciar que departament presentarà un recurs que els permetrà aportar més informació, amb la qual s'ha mostrat segura que aconseguirà que el TSJC revoqui la sentència.

Rigau ha defensat el model lingüístic català i ha destacat que es tracta d '"un model que s'ha convertit en patrimoni col·lectiu del país. Un model que no ha provocat conflictes, un model que ha garantit la cohesió social".

A més, la consellera ha assenyalat que el sistema educatiu català ja compleix la sentència del TSJC i ha desmentit que el castellà estigui exclòs. "A Catalunya tothom és bilingüe excepte els que només saben castellà", ha afegit.

Per la seva banda, el PSC ha emès un comunicat en què Joaquim Nadal confirma el suport dels socialistes catalans al Govern en la defensa del model lingüístic.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1