Redacció | Actualitzat el 04/09/2011 a les 10:13h

Albert Bosch i Carles Gel, del Ripollès a l'Antàrtida

El santjoaní i el ribetà intentaran ser els dos primers catalans en fer la travessa del continent antàrtic i assolir el pol sud cent anys després d'Amundsen

Dos dels principals aventurers de la comarca, el santjoaní Albert Bosch i el ribetà Carles Gel, uneixen esforços per participar en una expedició antàrtica. Bosch i Gel volen convertir-se aquesta tardor-hivern en ser els dos primers catalans en fer una travessa completa a l'Antàrtida i arribar fins al pol sud, just cent anys després que el noruec Roald Amundsen fos el primer home en assolir-lo.

Els dos ripollesos sortiran des d'Hercules Point, a la costa antàrtica, entre el 28 i el 31 d'octubre i hauran de recórrer en solitari (i sense cap mena d'assistència externa) un total de 1.200 km. Esperen arribar al pol sud entre el 13 i el 16 de desembre –el dia 14 es complirà el centenari de l'arribada de la gesta d'Amunden-.

L'expedició la faran amb skis i trineus per la càrrega i renuncien a les veles (kites) per no tenir cap ajuda extra més enllà dels propis mitjans. Tot i que preveuen fer la travessa en 45 dies portaran queviures per 65 per si sorgeixen complicacions en unes condicions extremes, temperatures entre els -5 i els -45 ºC.

Bosch i Gel presentaran oficialment el projecte la primera setmana d'octubre. L'expedició comptarà amb una pàgina web pròpia tot i que els preparatius es poden seguir de moment al portal d'Albert Bosch.

Navega per les etiquetes

AntàrtidaAlbert BoschCarles Gel

Referències a Internet

Albert Bosch Carles Gel

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Ripoll
dijous
13°C  28°C
divendres
12°C  29°C
dissabte
11°C  27°C
L''última hora d'ElRipollès.info
L'actualitat al #Ripollès, al minut


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: