Dimecres, 7 de setembre de 2011 | 15:21
Vostè es troba a: Inici > Societat >

5.000 persones protesten a Barcelona contra la reforma de la Constitució

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Demanen un referèndum
5.000 persones protesten a Barcelona contra la reforma de la Constitució
06/09/2011 20:35
9Manifestació en contra de la Reforma Constitucional
EP.- Sota el lema 'Contra la reforma #jovullvotar' els sindicats CCOO, UGT i USOC i partits d'esquerra com ICV-EUiA i ERC han marxat des de plaça Urquinaona fins al final de Via Laietana, on han llegit un manifest contra la Reforma Constitucional sense referèndum.
En el text, signat per cinquanta entitats socials, es reclama que no s'aprovi la reforma de la Constitució tal com està dissenyada i que, en última instància, es convoqui un referèndum per a la seva ratificació.

En declaracions als mitjans abans d'iniciar-se la manifestació, els secretaris generals de CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez respectivament, han lamentat que limitar el dèficit servirà per legitimar retallades socials i han considerat que amb un límit de despesa no s'aconseguirà crear ocupació, la qual cosa hauria de ser la principal preocupació del govern.

"La reducció del dèficit solament es pot aconseguir mitjançant la promoció del creixement econòmic i l'ocupació, una reforma fiscal equitativa i progressiva i un rigor permanent en l'ús de la despesa pública", afirma el manifest.

En el cas de Catalunya, els convocants consideren que la reforma suposa una nova limitació a l'autogovern, que s'afegeix a la provocada per la sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra l'Estatut.

El 15-M també es manifesta

A l'inici de la manifestació una quinzena de 'indignats' s'ha situat en la capçalera de la marxa sota la pancarta 'Deixa el sindicat i uneix-te a la lluita' ralentint el començament de la protesta.

Amb crits de 'Comissions, UGT, sindicats del poder', 'Menys pactar i més lluitar' i 'A baix el sindicat a dalt l'assemblea' han increpat als convocants fins a arribar a la seu de tots dos sindicats.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1