Dimecres, 7 de setembre de 2011 | 15:19
Vostè es troba a: Inici > Economia >

'Llum verda' a Panrico per aplicar un ERO temporal a 793 treballadors

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'empresa argumenta que en 2010 va perdre 225 milions d'euros
'Llum verda' a Panrico per aplicar un ERO temporal a 793 treballadors
05/09/2011 19:50
9Planta de Panrico-Dònuts en Santa Perperua
EP.- Panrico té 'llum verda' del Ministeri de Treball per aplicar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que afectarà a 765 treballadors de les seves fàbriques a Santa Perpètua de la Mogoda, Paracuellos del Jarama (Madrid), Sevilla i Murcia, així com a 28 empleats de delegacions comercials.
Segons la resolució del Ministeri, a la qual ha tingut accés Europa Press, l'expedient té una durada de 180 dies, encara que a les fàbriques s'aplicarà de forma rotatòria mitjançant una fórmula de repartiment dels dies de suspensió entre els treballadors afectats en funció de l'excedent determinat en cada centre de treball.

El nombre concret d'afectats és de 272 treballadors a Santa Perpètua de la Mogoda, 213 a  Paracuellos del Jarama, 161 a Sevilla i 119 a Múrcia.

Queden excloses de l'ERO les factories de Valladolid, Puente Genil (Còrdova) i Santiago de Compostel·la. Panrico suma una plantilla total de 2.182 treballadors.

L'expedient s'emmarca en les mesures d'adaptació a les necessitats actuals de producció i de demanda del mercat, segons van dir a Europa Press fonts properes a la companyia, que van destacar que la fixació de torns rotatoris permetrà que "mai estiguin inclosos més de 170 empleats de forma simultània".

En la resolució de Treball consta que el grup justifica l'expedient, entre altres motius, per la caiguda de les vendes, que en 2010 va ser del 12%, fins a situar la seva facturació en 381 milions d'euros.

Pèrdues de 225 milions en 2010

En 2010, el fabricant de 'Dònuts' i 'Bollycao' va registrar unes pèrdues de 225 milions d'euros, un 46% per sobre dels 'nombres vermells' de 154 milions de l'exercici precedent, mentre que el resultat d'explotació va ser negatiu en 159 milions.

La resolució de Treball destaca que el fet de no procedir a extincions de contractes reflecteix que es tracta d'una situació conjuntural que es pretén superar amb suspensions temporals, juntament amb altres mesures, com la decisió de no renovar contractes temporals o la renegociació del deute financer contret en 2010.

Panrico -que segons fonts del mercat consultades per Europa Press és candidata a la compra de Bimbo- treballa "amb normalitat i intensitat en tots els aspectes de producció i comercialització dels seus productes, i en la recerca constant de l'eficiència, amb un pla de negoci que asseguri la volta immediata al creixement i la rendibilitat", apunten fonts properes a l'empresa. Actualment, ultima una revisió estratègica.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1