Dimecres, 7 de setembre de 2011 | 15:07
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

EL PAMFLETET

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
ANDRÉS MADRID
EL PAMFLETET
Andrés Madrid
05/09/2011 13:41
Recorro, com vinc fent habitualment, les llibreries de vell de la Costa de Moyano i després em passo per El Corte Inglés, que té un departament de llibreria on se senten ganes d'arramplar amb tot. Allí descobreixo, per l'ordre en què estan col·locades les publicacions, la moda del pamfletet que, a poc a poc, es va imposant.

Al costat de novel·les amb una montonera de pàgines i més personatges que la guia de telèfons, se situen una multitud de publicacions que no passen de les 30 pàgines i que contenen el pensament últim dels ideòlegs d'aquest segle que ens ha tocat viure.

Ignoro si la raó de tan escàs contingut ve donada per la poca afició a la lectura, que és activitat pesada, per aquest llenguatge escarit que imposen les noves tecnologies o perquè els pensadors d'aquest segle pensen poc i amb escassa enjundia.

Encapçala el mostrari el segon, anava a anomenar-lo llibre però no mereix tal nom, d'aquest jubilat francès que ha vingut a dir-nos a qui haurem de votar en el 20-N i, de pas, a fer caixa. Obert el meló, segueixen al gal un munt de publicacions que, per la seva grandària, s'apropen més als fascicles que als totxos publicats pels grans pensadors d'un altre temps els llibres del qual poden causar-te lesió si tractes de llegir-los en el llit mantenint-los a pols enfront de les ulleres.

Si el lector, l'únic que tinc, espera dedicar-se a la literatura, no s'atreveixi a crear res que tingui més de 30 pàgines. És la tendència.
Martín
06/09/2011
I si pensa dedicar-se a la literatura, entre aquestes 30 pàgines, s'han d'incloure fotos, gràficos, mapes, etc...
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1