Dimecres, 7 de setembre de 2011 | 15:08
Vostè es troba a: Inici > Economia >

L'Audiència de Barcelona lliura a Sáenz, Calama i Jiménez de Parga de la presó

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
A l'espera que el Govern pugui acceptar l'indult que han demanat
L'Audiència de Barcelona lliura a Sáenz, Calama i Jiménez de Parga de la presó
07/09/2011 13:11
alfredosaenz-banesto-tres
L'Audiència de Barcelona lliurarà al conseller delegat del Banco Santander, Alfredo Sáenz, així com a Miguel Ángel Calama Teixeira i a Rafael Jiménez de Parga, de complir les condemnes a l'espera que el Govern es posicioni sobre l'indult que van demanar.
En un auto fet públic aquest dimecres, l'Audiència Provincial barcelonina resol bloquejar l'execució de la condemna que havia estat establerta pel Tribunal Suprem, i que suposava tres mesos de presó i la inhabilitació per al càrrec per aquests tres alts càrrecs de Banesto, acusats d'acusació i denúncia falsa.

La justícia accedeix a suspendre la pena amb l'argument que, a causa de la curta durada de la mateixa, la seva aplicació faria inútil l'hipotètic indult que pugui concedir l'Executiu central.

El seu càrrec, en perill

Tot i que l'Audiència de Barcelona ha acceptat bloquejar la condemna, no ha consentit la segona petició de Sáenz, que no era altra que no es anotés la sentència en contra en el registre d'antecedents, per evitar danyar la seva "honorabilitat". I és que aquest 'detall' no és menor, ja que la llei estableix com a fonamental aquest requisit per a exercir la professió de banquer.

La decisió final queda en mans del Banc d'Espanya, que és el que s'haurà de possicionar sobre si la honorabilitat de Sáenz ha quedat tacada i pot -o no- seguir al seu càrrec.

El cas

L'origen de la sentència emesa es remunta a 1994, quan Sáenz va ser acusat d'haver actuat contra quatre empresaris, imputant-los en la presentació d'una querella per estafa i aixecament de béns sabent que eren innocents. Els empresaris eren Pedro Olabarría, Luis i José Ignacio Romero i Modesto González Mestre.

Sáenz ha rebut en tot moment el suport del Banco Santander, que presideix Emilio Botín.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1