Europa press

Logo ep

EUPV assegura que les dimissions al CIPF confirmen el "desastre" de la gestió econòmica

19:1007.09.2011

VALÈNCIA, 07 (EUROPA PRESS)

El portaveu adjunt del grup parlamentari d'EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha assegurat este dimecres que les dimissions al centre d'Investigació Príncep Felip de Valencia (CIPF) confirmen el "desastre" de la gestió econòmica.

Torró ha fet estes declaracions en un comunicat després que la Direcció Científica i el Comité Científic del centre presentaren este dimarts la seua dimissió per motius relacionats amb la situació econòmica en què es troba el centre i per la supressió del Programa de Medicina Regenerativa per part del Ministeri de Ciència i Innovació.

El diputat d'EUPV, que ha criticat la retallada d'1,7 milions d'euros per al projecte de Medicina Regenerativa del CIPF, ha assenyalat que la dimissió "demostra que, a diferència del que assegurava el president de la Generalitat, Alberto Fabra, les retallades estan afectant als elements centrals que podrien donar expectatives per a una superació de la crisi econòmica, com el R+D+I, en este cas punter".

Alhora, ha qüestionat la "nefasta gestió econòmica" del centre i ha demanat explicacions a la Conselleria de Sanitat perquè confirme "què farà amb les instal·lacions", i alhora ha lamentat que la situació "ha acabat esquitxant als investigadors, quan estos haurien d'estar concentrats exclusivament en les seues matèries d'investigació científica".

De fet, ha subratllat "les contínues irregularitats protagonitzades pels gestors que van provocar vagues dels treballadors, acomiadaments injustificats, i condicions dolentes laborals dels becaris".

Cercador

Últimes notícies