Redacció | Actualitzat el 06/09/2011 a les 09:31h

Fundació Alícia explica el seu mètode al Brasil

Alícia i SENAC treballen conjuntament des de 2008

Toni Massanés durant la seva intervenció a Sao Paulo. Foto: Pauta

La Fundació Alícia ofereix unes conferències a Sao Paulo sobre el seu mètode d'investigació i treball per a la millora dels menús hospitalaris i sobre l'alimentació de les persones amb restriccions alimentaries
 
La Fundació Alícia, de CatalunyaCaixa ha dut a terme unes jornades dedicades a les noves estratègies a l'hora d'adaptar els àpats a les diferents malalties, intoleràncies i trastorns al Brasil. Les jornades han tingut lloc al campus universitari del SENAC a Sao Paulo i hi han participat més de 400 persones, entre els quals nutricionistes, cuiners, responsables de cuina hospitalària i estudiants.  
 
Durant dos dies, un equip d'Alícia encapçalat pel seu director Toni Massanés, ha impartit xerrades i demostracions sobre treballs de recerca que desenvolupa la Fundació, com per exemple, l'adaptació de menjars triturats per a persones grans que ja s'ha portat a terme conjuntament amb l'hospital de Sant Andreu de Manresa. També s'ha explicat el mètode seguit a la cuina-laboratori de la Fundació per desenvolupar, amb rigor i basant-se en el coneixement científic, respostes adaptades a diferents trastorns alimentaris.
 
Alícia i SENAC treballen conjuntament des de 2008
A les jornades hi han participat doctors, caps de nutrició i responsables d'alimentació dels hospitals públics i privats d'aquesta ciutat brasilera, així com professors del SENAC. Aquest campus universitari treballa coordinadament amb la Fundació Alícia des de l'any 2008, quan es van organitzar unes jornades de presentació d'Alícia en diversos centres de formació gastronòmica de l'estat de Sao Paulo.
 
Arran d'aquesta primera trobada al 2008, els estudiants de SENAC han estat reproduint projectes fets a Alícia relacionats amb les respostes culinàries. Cuina per a persones amb trastorns derivats de la quimioteràpia i radioteràpia, però adaptats a la cultura i tradició brasilera, entre d'altres. La doctora Elena Roura, responsable del departament de nutrició i hàbits alimentaris de la Fundació Alícia ha explicat que "ha estat molt interessant veure que la manera de treballar a Alícia és un model pels  estudiants de nutrició i cuina de SENAC i que les seves recerques, igual que Alícia, es divulguen per hospitals i centres mèdics per arribar al màxim de persones possibles".
 
Des de 2008 els alumnes del SENAC poden accedir a una beca de la Fundació Alícia per fer una estada a Món Sant Benet durant el quart curs dels seus estudis. Precisament en aquestes jornades, l'equip de la Fundació Alícia ha comptat amb la col·laboració dels seus exbecaris brasilers els quals, a més d'una demostració concreta, també han explicat les seves experiències durant els mesos que van estar desenvolupant projectes d'investigació a la Fundació.
 
Segons ha explicat el director d'Alícia, Toni Massanés, "aquestes conferències han representat una bona oportunitat per compartir experiències sobre la promoció de la salut, el patrimoni agroalimentari i els bons hàbits alimentaris al Brasil. Així com també donar a conèixer l'experiència dels horts de Sant Benet, les accions de la Fundació Alícia per a promocionar la salut o els tallers infantils a Món Sant Benet".
 
La Fundació Alícia (Alimentació i Ciència) és un projecte de l'Obra Social de CatalunyaCaixa amb seu a Món Sant Benet, es dedica a la investigació amb un objectiu bàsic: que tots mengem millor.

Navega per les etiquetes

fundació alícia
Predicció Bages
dijous
16°C  31°C
divendres
17°C  30°C
dissabte
20°C  30°C
L'actualitat al #Bages, al minut
Edicions locals

Incivisme al barri vell

Adam Majó: Siguem clars, tenim un problema d'incivisme al nucli antic de Manresa. Que la ciutat antiga no presenti l'aspecte que tots voldríem, que per...

Les urgències sanitàries al Bages

Pere Culell: Ara fa un any, es va iniciar el nou sistema d'atenció continuada als centres d'atenció primària (CAP) de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada...


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: