Pere Fontanals | Actualitzat el 02/09/2011 a les 19:47h

Jo també he pixat en una cantonada

Pere Fontanals: I he tingut 16 anys, i he fet 'botellón' –segurament més vegades de les aconsellables- i he anat de festa, independentment que fos Festa Major o festa xica. I a diari veig cotxes estacionats sobre la vorera, en places de minusvàlids, gent que menja pipes i les llença al carrer i 'llonganisses' de vehicles aparcats davant l'Opencor ara que segons tinc entès encara hi ha carril bici. I gent que no recull les caques del gos i tantes altres mostres d'incivisme que no cal retratar en portada.

És agradable trobar-se a la portada de la premsa el cul emblanquinat d'una jove ajupida entre dos cotxes fent aigües menors? O és justificable? Pàgines interiors i com a anècdota, com a molt. Es clar que l'agost s'allarga i les grans notícies de setembre es fan esperar, però centrar el debat mediàtic en una colla de joves que segurament han begut més alcohol del que estan acostumats i que no han pogut aguantar a fer la micció a casa, és més propi del "Daily Star" que d'un diari local.

Si a més a més qualsevol que llegeixi la nota en diagonal pot entendre que la culpa és de l'ajuntament, ja és per a llogar-hi cadires. Els que vivim vora un pub o vora un bar musical sabem què és passar dijous i divendres i dissabtes sense dormir pel xivarri dels fumadors i dels que tenen calor i fan festa a la vorera. Olor a pixums? Abans quan nevava els veïns sortien a apartar la neu, quan el vent tombava alguna estructura eren els veïns els que intentaven arreglar-ho, i si un carrer fotia pudor de pixats, doncs galleda d'aigua. Ara no. Ara és culpa de l'ajuntament malgrat que hi havia urinaris per llogar i per vendre i que protecció civil ha passat la Festa Major amb nota sense cap incident destacable. Sembla com si tots plegats haguéssim perdut el nivell de la proporció.

COMENTARIS

+13
-7
Parla qui menys ha de parlar
Casino Manresa, 02/09/2011 a les 23:22
Que està passant! Regio7 fa de Manresainfo.cat i Manresainfo.cat fa de Regió7? S'han canviat els papers o t'han colat l'exclusiva Fontanals? Ara no donis lliçons de periodisme amic Pere.
+32
-0
Una de gossos
Carles Jódar, 02/09/2011 a les 23:28
Estava desitjant veure aquesta fotografia i aquest titular de l'incivisme al diari. De fet fa temps que pensava en ser jo el protagonista per denunciar als incívics de la ciutat. Se m'han avançat. Cada dia quan vaig a portar la filla a l'escola he d'esquivar desenes de merdes de gos, els parcs infantils estan infectats de pixum de gos, les faroles de la ciutat i les cantonades de tots els edificis de Manresa són una taca negra de pipi de simpàtiques mascotes. Quina diferència hi ha entre l'amo d'un gos que pixa a qualsevol lloc i la noia que surt pixant a la foto? La única diferència és que uns són portada al diari i els altres no. Ah! i que uns ho fan quan hi ha festa grossa i els altres ho fan per sistema.
+12
-7
Això put
Anònim, 02/09/2011 a les 23:45
Que interessant que ets, fent l'enfant terrible! "No n'hi ha per a tant!", dius. Espero que la CUP et desmenteixi, perquè amb aquesta porcada d'articles no els fas cap favor.
Això teu, francament, fa pudor d'esnob.
+9
-9
Més raó que un sant
Chema, 03/09/2011 a les 08:00
No sé si és en Fontanals o un altre qui us ha de donar lliçons de periodisme, però algú ho haurà de fer, sense dubte... i això que diu en Pere, algú ho havia de dir.
+10
-4
Com sempre, fora de lloc.
Manel, 03/09/2011 a les 09:37
Pere, no n'esperava menys de tu. Justificar que no t'agrada veure aquestes fotografies a la portada d'un diari, en base a que tu també has anat pixant per les cantonades. Molt en la teva línea !!!!.
Si tothom que fes una acte incívic sortís fotografiat a les portades dels diaris, molt probablement tindria un efecte dissuasori.
+6
-3
Pixar fora de test
Anònim, 03/09/2011 a les 10:14
A la CUP aixo no li agradara Pere
+5
-10
Regio7 es una merda
Anònim, 03/09/2011 a les 11:46
Veure menors d'edat amb els pantalons i els tangues baixats no fa per un diaria seriós. Però què esperaveu de Regio7 si no saben posar ni els numeros de les pagines on estan els articles....
+8
-1
Se'n diu escarni i funciona.
Socarrat, 03/09/2011 a les 12:28
Si els diaris locals denunciessin per sistema les coses que no funcionen, potser acomplirien millor la seva funció social. Però normalment estan massa enfeinats llepant el cul dels polítics depenent del color que siguin.
+2
-2
Sí senyor!
Dr. Slump, 03/09/2011 a les 15:27
Un cop més, el senyor Fontanals impartint càtedra
+0
-0
Jo guanyo tu perds
Santi, 03/09/2011 a les 16:29
No creieu que es prou lamentable, que la nostra joventut per a divertir-se hagi de combinar alcohol i festa?. No creieu que, poder, és això el que han après de tots nosaltres?.
Un conflicte és una gran oportunitat, per cercar solucions, per aprendre creativament.
No cal dir als demés el que han de fer, pot ser més fàcil, demanar-li a ells com junts, plegats, podem millorar. Les persones ens sentim incòmodes, escoltant allò que els demés volent de nosaltres i fem orelles sordes als missatges que els altres ens transmeten, en aquesta línia.
La manipulació genera influència negativa als seus destinataris. S'ha de cercar la compatibilitat, en els desitjos, valors, interessos, en la seva forma més amplia. Perquè cercar amb, es guanyar implicació de tots, en convivència, els afectats i aquells que poder ningú escolta. Tu guanyes i jo perdo, per mi no es una bona alternativa.
Arribar a solucions satisfactòries per a totes les parts, no és una utopia, és el camí.
+4
-6
La mesura justa
El Manresanito, 03/09/2011 a les 18:06
Hola Carles Jódar. Després de llegir el teu comentari et faria una reflexió. Saps que passa quan s'exagera, que llavors és fa difícil esbrinar fins on arriba la realitat en el teu relat.
..Cada dia...he d'esquivar desenes (si es plural han de ser més de 20) de merdes de gos...
...les faroles de la ciutat (la immensa majorai estan enganxades a les façanes)...
..i les cantonades de tots els edificis (jo seria incapaç de repasar-los TOTS) de Manresa són una taca negra de pipi de simpàtiques mascotes...

No vull ni imaginar-me com t'hauria sortit l'article cas d'haver-lo escrit tu.
+5
-0
per el civisme
cul-enlaire, 04/09/2011 a les 15:55
Quina polèmica s'ha creat!!
ens hem de posar al lloc dels altres per opinar amb criteri.
Com a ciutadana entenc els veïns, a ningú li agrada que es pixin a "casa seva" només faltaria!
Com a "ciutadana fiestera", dir que després de moltes hores fora de casa, bevent o no bevent, s'ha de satisfer les necessitats bàsiques: com fer el pipi.
NO MÉS CAL QUE ALGÚ HI PENSI I POSI SOLUCIÓ!

Ah! i les dones per desgracia hem d'ensenyar el culet sempre per pixar, i sí, a vegades ens esquitxem les sabates!
No tenim la facilitat dels homes que només es giren d'esquena, apunten,... i punt.
Pel que sembla ningú s'ha havia adonat i això ha estat noticia a portada!

SI A LA FESTA!
SI AL CIVISME!
Les dues coses poden ser compatibles

+6
-0
Porcs amb gos
Jordi X., 04/09/2011 a les 20:06
Sr. Manresanito; si troba exagerat, el comentari d'en Carles Jodar li recomano que faci un vol per el barri de Valldaura i es fixi bé en les voreres i els baixos de les parets, i no deixi de visitar el pipican del passeig Salvador Espriu i qualsevol parc infantil, sobretot el del carrer Dos de Maig i veurà l'altíssim grau d'incivisme del porcs que surten a passeujar amb un gos.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Bages
dijous
16°C  31°C
divendres
17°C  30°C
dissabte
20°C  30°C
L'actualitat al #Bages, al minut
Edicions locals

Incivisme al barri vell

Adam Majó: Siguem clars, tenim un problema d'incivisme al nucli antic de Manresa. Que la ciutat antiga no presenti l'aspecte que tots voldríem, que per...

Les urgències sanitàries al Bages

Pere Culell: Ara fa un any, es va iniciar el nou sistema d'atenció continuada als centres d'atenció primària (CAP) de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada...


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: