Actualitzat el 30/08/2011 a les 16:52h

Viatge cap a Silicon Valley... t’hi apuntes?

Recentment vaig tenir l’oportunitat de conèixer en Xavier Verdaguer, un emprenedor vigatà resident a Silicon Valley, que em va comentar que s’havia establert allà perquè li van oferir unes condicions òptimes per a creativar.

Creativar, que és un concepte creat pel Sr. Josep Legares, director general de Metalquímia, és la suma de la creativitat i de la innovació, i pretén fer compatible en el si de l’empresa la gestió sistemàtica de la creativitat, entesa com la recerca d’allò que és nou, amb la recerca de la innovació, entenent com a tal l’augment de la rendibilitat.

En el nostre entorn, la creativació ha permès al Sr. Legares, amb la col•laboració d’Embotits Casademont i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària, de creativar un revolucionari sistema d’assecatge d’embotits que permetrà augmentar la seva producció.

Indiscutiblement, el lloc del món on s’està aplicant d’una forma més sistemàtica és a Silicon Valley, una vall de 25 quilòmetres a la rodona d’Standford situada a prop de San Francisco, que és el bressol d’empreses com Google Inc., creada l’any 1998 per dos estudiants de doctorat de la Universitat d’Standford, com d’Apple Inc., que és la més ben valorada del món, Intel, HP, Facebook, entre d’altres.

Silicon Valley té especialment dos elements que fan que sigui “el dorado” de l’emprenedor. El primer és la universitat d’Standford, que és l’autèntica pedra angular de l’emprenedoria, i que s’ha convertit en una de les millors universitats del món. El segon és la facilitat dels emprenedors d’obtenir finançament, especialment a través d’inversors de capital risc que inverteixen en projectes molt creativadors, a canvi de participacions en els beneficis, sense risc a arruïnar-se.

Dit això, i atès que la plana de Vic té per una banda una universitat molt potent i per l’altre petits inversors privats que tenen capacitat econòmica per sufragar les despeses d’aquesta creativació... per què no podem crear unes  condicions òptimes similars a Silicon Valley?  

Osona ha de fer un viatge cap a Silicon Valley, que permeti crear un entorn de creativació a fi i efecte de poder generar ocupació d’alt nivell. Per això s’està preparant una expedició de joves empresaris de la comarca per accedir al cor de Silicon Valley. T’hi apuntes?

Navega per les etiquetes

productivitatinnovaciócreativació

COMENTARIS

+0
-0
viatge
Anònim, 02/09/2011 a les 21:42
Qui el paga el viatge? l'assocació comarcal?
+1
-0
Jo també.
Anònim, 01/09/2011 a les 19:14
M' interesa anar a Silicon Valley, com ho haig de fer ? Quant em pot costar ?
+1
-0
Okei mkei
Anònim, 01/09/2011 a les 11:22
Jo m'hi apunto. On s'ha d'anar?

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Jordi Isern
Sóc llicenciat en Dret, per la Universitat de Girona, diplomat en Dret Immobiliari i Urbanístic per l’Institut d’Educació Continuada (IDEC), màster en Urbanisme per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC).

Professionalment sóc advocat, consultor d’empreses i tècnic urbanista. He fundat el meu bufet d’advocats després d’haver treballat per varis despatxos d’advocats de prestigi situats a Granollers, Calella, Sant Cugat i Girona. Actualment sóc el president de l’Associació de Joves Empresaris d’Osona, i el president de la Jove Cambra Internacional d’Osona. Alhora he estat el secretari i el tresorer del Grup d’Advocats Joves de Vic. Per saber més de mi, dirigeix-te al meu bloc personal, que té la següent direcció: www.jordiisern.cat.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: