Dijous, 8 de setembre de 2011 | 16:18
Vostè es troba a: Inici > Societat >

"Hi ha molta rumorologia, però Salut no diu res. No sabem on volen anar, potser ni ells ho saben"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La retallada sanitària, després de l'estiu | Camp de Tarragona
"Hi ha molta rumorologia, però Salut no diu res. No sabem on volen anar, potser ni ells ho saben"
07/09/2011 22:24
9Hospital Joan XXII de Tarragona
X. Prera.- El Camp de Tarragona ha estat un dels territoris més copejats per la retallada en els serveis d’atenció continuada d’urgències que ha entrat en vigor l’1 de setembre. A això se suma la incertesa de què ocorrerà amb els llits suprimits a hospitals com el Joan XXIII, en teoria només als mesos estiuencs.
Distintes fonts sindicals consultades per CatalunyaPress vinculades amb aquest centre asseguren que els seus intents per reunir-se amb Julio Prieto, gerent de l’ICS al Camp de Tarragona, han resultat de moment inútils. Cap resposta i cada dia més dubtes a un centre on porten tot l’estiu treballant amb 84 llits menys, amb tres quiròfans dels dotze disponibles, amb serveis com el de maternitat funcionant al 50% i altres, com el de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), completament tancat.

No obstant això, a Tarragona s’ha donat un cas curiós que no s’observa en d’altres punts de Catalunya. Malgrat que l’hospital ha funcionat a mig gas, en cap cas han faltat llits. Loli Lorente, delegada d’UGT al centre, assegura a aquest diari que molts treballadors sospiten que “s’està produint un primer transvasament d’usuaris a la sanitat privada i les mútues”.

A això també se suma un conflicte laboral latent, ja que hi ha desenes de persones a les que se’ls acaba el contracte el 30 de setembre i no saben què serà del seu futur. “Si no se’ls renova, a banda dels comiats, la càrrega de treball dels que es quedin augmentarà”, assegura Lorente. Per aquests motius els treballadors es van concentrar al hall del centre, tot demanant explicacions a la direcció.

“No sabem on volen anar”

Lorente resumeix el clima de preocupació i incertesa que es viu al Joan XXIII: “Saps que està passant alguna cosa greu, però el mutisme de Salut no et permet saber el què. Hi ha molta rumorologia sobre la privatització, però de la boca dels dirigents no surt ni una paraula, ni per a bé ni per a malament. Exigim que ens expliquin què volen fer i on volen anar, tot i què no sé si ells mateixos saben ben bé el que estan fent”.

Catorze serveis d’urgències no obriran per la nit

La situació a aquest centre i a d’altres de la zona podria agreujar-se en els propers mesos, ja que des de l’1 de setembre catorze serveis d’urgències de les comarques del Camp de Tarragona no obren per les nits ni durant els caps de setmana. Només tretze oferiran aquest servei: dos al Baix Penedès, sis al Tarragonès, un a la Conca de Barberà, un a l’Alt Camp i tres al Baix Camp.

A canvi, el Departament ha assegurat que hi haurà disponibles set equips d’atenció domiciliària que atendran a una població que, en alguns casos, viu a una distància de 30 quilòmetres del centre més proper.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1